Diari La Veu del País Valencià
Apaga el mòbil abans de dormir i llegeix
Gaudeix de nou d’uns dels articles de Racó AMIC, publicat el passat 25/07/2016 en La Veu.

Per Tecnonews / AMIC

Està comprovat, no sabem viure sense el nostre smartphone. De totes maneres encara estem a temps de canviar certs patrons que faran de la nostra vida una mica més saludable. Estem parlant en aquest cas de què hem de fer perquè la tecnologia impedeixi al màxim alterar els nostres patrons de son.

Per això els experts de l’Institut Politècnic Rensselaer recomanen que una hora abans d’anar a dormir, no usem aparells electrònics amb pantalles retroil·luminades. Això altera el nostre cicle de la son i pot tenir efectes molt negatius que augmenten entre els joves. Segons els estudis, la llum redueix la segregació de melatonina, un component que regula el patró del son. Per anar bé dues hores abans de quedar-te adormit deixessis de veure qualsevol pantalla. No obstant això avui dia i amb el tipus de vida que tenim això resulta difícil.

Apagar el mòbil quan anem al llit és també una cosa recomanable. Mentre estem adormits, tot i que no ens adonem d’una manera conscient, el nostre telèfon rep notificacions, missatges, s’il·lumina la pantalla i fins i tot vibra. És molt important perquè el nostre somni no sigui deficient que aquestes alarmes al mig del somni queden totalment minimitzades i la millor manera de aconseguir-ho és apagant el dispositiu.

Finalment una recomanació que gairebé ningú compleix: no fer servir la televisió abans d’anar a dormir. Els constants canvis d’imatges i volum provoquen mala qualitat en el somni i fins i tot insomni.

En resum, una hora abans de ficar-te al llit, apaga el mòbil, agafa un bon llibre i dormiràs molt millor.

Comparteix

Icona de pantalla completa