Diari La Veu del País Valencià
Un autor mediàtic, F. Arnau
L’escriptor Jaume Casadevall i Rovira era tot un erudit de la llengua. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i també amb els doctorats en Filosofia i Lletres, i Història de l’Art en un parell d’Universitats europees, per arrodonir el seu currículum, havia fet un “master” en una important Universitat dels Estats Units.

Des que va acabar la seua formació acadèmica, tenia ben clar que volia dedicar-se a la Literatura, sobretot a escriure obres de ficció, després de les seues provatures en Poesia. Tanmateix, va fer oposicions per dedicar-se a l’ensenyament, perquè també tenia ben clar que, per guanyar-se la vida, caldria tenir un sou segur, i aleshores, ser professor de Literatura, a més d’omplir-li com a guru de la gent jove, li donaria certa estabilitat econòmica.

Des del principi va mamprendre a escriure relats, i també alguns poemes, ja que aquesta era la seua veritable vocació. Fins i tot es va atrevir amb alguna obra de teatre. Els va anar enviant amb tota la paciència del món, a les editorials, a les revistes, als diaris, i a tota mena de mitjans, sense cap resultat positiu. Tan sols va aconseguir publicar un relat al llibret de les festes del seu poble, i alguns poemes en revistes d’àmbit local, d’escassa tirada. Els premis literaris que convocaven els Ajuntaments tampoc li van resultar propicis.

Un dia, al bar on anava tots els dies a llegir el diari, un company de solitud li va dir que el millor per a donar a conèixer la seua obra eren les xarxes socials. El Jaume es va comprar un “smartphone” d’última generació, i va obrir comptes en totes les xarxes que coneixia, (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram…), per veure de donar-li sortida als seus calaixos farcits de manuscrits.

Ja fa més de dos anys d’això, i s’ha convertit en un escriptor mediàtic, té més de deu mil seguidors als seus comptes, i és un autor reconegut pertot arreu. Tanmateix, des d’aleshores no ha escrit cap obra nova.

Tan sols té temps per al WhatsApp!
***
Àudio.
Godella (L’Horta), 7 de gener de 2016
Francesc Arnau i Chinchilla

Comparteix

Icona de pantalla completa