Diari La Veu del País Valencià
La mar que tenia marges (I) amb el vídeo de 2001
La costa d’Almassora, com tantes d’altres d’aquesta mar nostra, ha patit els efectes d’un dels pitjors agents d’erosió, l’home. Enguany (fotografies adjuntes) ha tornat a conèixer els efectes del port de Castelló i la regressió que pateix en trobar-se a migdia d’eixa gran barrera que impedeix, de nord a sud, el pas de sediments que configuraven i protegien la nostra costa.
El tema, sens dubte, mereix una anàlisi més detallada. En properes entrades tractarem de veure-ho. La recent malesa, però, ens ha fet reprendre el tema. L’associació de veïns Amics de la Mar d’Almassora i l’empenta de la seua presidenta, Evèlia Beltran Ramos, ens encoratja per tal d’aplegar materials que ens facen comprendre i, alhora, reivindicar els drets d’aquesta costa malmesa. Sort que enguany era gregal i no llevant!
El vídeo que adjuntem, realitzat per Pere Trenco amb un bell muntatge fet a partir d’imatges de vídeo de l’amic Otto Renner (tot un capicua alemany) i fotografia i text de Jesús Bernat, recorda aquella maror de 2001, mar de llevant.

Comparteix

Icona de pantalla completa