Diari La Veu del País Valencià
Joan Carles Simó porta Llull a Almassora
Havia sentit a dir que Ramon Llull, en certa manera, havia estat un predecessor de la informàtica; potser per la combinatòria de la seua Ars Magna. Heus ací que un bri de veritat hi deu haver perquè, mentre al carrer la joventut almassorina s’implicava en l’ancestral tradició del Halloween, al Saló dels Llauradors el Boig Il·luminat no acabava de veure’s projectat a la pantalla tot impedint que hi hagués connexió entre l’ordinador i el projector. Així començava la Tertúlia del Portal del proppassat dilluns, 31 d’octubre.
Joan Carles Simó, però, va suplir les deficiències tècniques amb la veu, la il·lusió i la passió que mereix qualsevol estudi estimat. Amb el didactisme de qui sap ensenyar distraient va repassar l’aventura de Ramon Llull a través de les miniatures d’aquell Breviculum ex artibus Raimundi Lulli electum, llibre escrit per Tomàs le Myésier, un seguidor del beat vinculat a la cort de França que es va encarregar de recopilar la vida del mallorquí universal.
I, si bé és veritat que no vam poder gaudir en la pantalla d’aquelles petitíssimes meravelles, amb l’ajut d’un atentíssim Jaime, la descripció acurada i la passió del ponent van fer entenedora la magna tasca del beat de Randa.
I, en acabar, encara van haver ganes de saber més de Llull i, tot aprofitant els coneixements del filòleg, va haver-hi un seguit de qüestions en què va participar el públic.
L’almassorí i solleric Joan Carles Simó és un veritable especialista en l’obra lul·liana. Col·labora amb el Raimundus Lullus Institut de Freiburg en l’edició de l’obra llatina de Ramon Llull i, en l’actualitat, prepara l’edició de l’Art de fer e solre questions del savi medieval.

Comparteix

Icona de pantalla completa