Diari La Veu del País Valencià
Vocabulari de Catí. Oficis càrrecs i estats

El propassat dissabte 9 d’octubre, dia de Sant Donís i festa al País Valencià, a la vila de Catí va tindre lloc la presentació del segon volum delVocabulari de Catí, transcripció a càrrec de l’enyorat Pere-Enric Barreda i estudi de la dialectòloga Àngela Buj Alfara. Aquest segon volum se centra en tres apartats: oficis, càrrecs i estats.
Un infatigable Vicent Pitarch i el professor Lluís Gimeno acompanyaren l’estudiosa canareva. El llibre ha estat editat per l’Associació Cultural Tossal de la Nevera, de la qual són també les molt interessants fotografies que acompanyen el text.


Fragment interior dedicat a l’ofici d’esquilador

>
Vicent Pitarch, amant de Catí i de tot allò que tinga a veure amb la nostra cultura, va fer des del localisme un maragallià i universal elogi de les paraules (escolteu-ne un fragment al vídeo)
La Sala de la Vila es va omplir de catinencs i gent d’arreu interessada en aquesta nova publicació.
>
El professor Lluís Gimeno abordà el paper de Mossén Puig dins la cultura castellonenca
(breu fragment de la seua intervenció)
Oficis, la major part dels quals resten en el record però ens parlen de la riquesa, també etnogràfica, del Vocabulari de Catí.
Altres fragments de l’interessant estudi fet sobre el Vocabulari de Joan Puig
>
Per últim, Àngela Buj Alfara, coautora de l’estudi, implicà el públic assistent com a usuaris que eren d’aquell vocabulari
Si aquest segon volum té els oficis, càrrecs i estats com a camps temàtics del vocabulari (llegiu-ne la contraportada), les festes i els costums n’eren el motiu del primer volum publicat al 2012.

L’autora de l’estudi, joiosa, signà un bon grapat de llibres que ajuden a completar el panorama lexicogràfic de les nostres terres.

Comparteix

Icona de pantalla completa