Es busca programa de gran format per al 'prime time' d'À Punt

La cadena vol un contingut d'entreteniment amb públic en plató per a ocupar l'hora punta de la franja televisiva nocturna
16 octubre 2019 06:00h
El programa que busca À Punt ha d'estar pensat per a ser vist per tots els públics. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Amb la graella de tardor i hivern recentment estrenada, la televisió pública valenciana À Punt segueix buscant continguts per a acabar de completar la programació. Ara, la direcció de la cadena busca un programa d'entreteniment de gran format per a emetre en prime time i convertir-se en una de les apostes fortes d'À Punt per al 2020.

La mercantil Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), que és l'empresa que gestiona À Punt, ha fet una crida al sector audiovisual perquè presente les seues propostes per a produir "un gran format d'entreteniment de plató per al prime time de la cadena". El futur programa estarà produït de manera associada entre À Punt i almenys les dues productores que, segons marquen els requisits, han de presentar el projecte.

Segons les bases, publicades aquest dimarts, 15 d'octubre, el programa que es busca és un format per a tots els públics amb una durada mínima de 120 minuts i un pressupost màxim de 60.000 euros cada capítol. El projecte seleccionat no podrà excedir aquesta xifra per programa, que serà gravat amb públic en plató.

D'acord amb les dates establertes per a presentar les propostes –hi ha de termini fins al 4 de novembre– i tot el treball de contractació posterior, l'estrena del programa no serà mai abans del 2020. La televisió, però, encara no té decidit el moment d'estrena d'aquest nou programa. Fonts de la cadena expliquen que primer han de conéixer les propostes que els arriben per a poder definir el moment precís d'estrena.

El programa que busca À Punt serà el segon gran format que estrenarà la cadena. El primer va ser el concurs de talents Family Duo, que va ajuntar durant dues temporades parelles amb algun lligam familiar i amb una afició compartida: la música. Durant la primera temporada, el programa presentat per Joan Espinosa va tindre bones dades d'audiència, però la segona temporada va tindre menys impacte entre els teleespectadors.

Els paràmetres que es busquen per al nou programa són prou semblants als de Family Duo, que també era un format gravat amb públic en plató que participava en el desenvolupament del programa.

Les productores interessades han de presentar un projecte amb un dossier explicatiu del format, escaleta detallada del programa, una proposta d'escenografia i criteris de realització. A més a més, les dues productores hauran de fer la seua proposta de presentador o presentadora i col·laboradores –si foren necessaris–, tot i que À Punt es reserva l'última paraula sobre les cares del programa. També la cadena podrà influir sobre la tria de la persona que dirigisca el programa.

A més, entre els requisits hi ha la presentació d'un pressupost detallat, que no podrà excedir els 60.000 euros per programa. Entre els criteris de valoració hi ha la "rebaixa del preu màxim establit, sempre que no condicione el format i la qualitat de la proposta presentada". També s'ha de presentar un pla de treball i, "de manera opcional", es pot acompanyar la documentació d'un teaser

Al marge de la qualitat i viabilitat de les propostes, entre els criteris de valoració publicats en la crida a projecte, un serà la presència de professionals valencians dins dels equips artístics i tècnics i, l'altre, l'experiència dels responsables dels equips en la realització d'aquest tipus de format.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next