Subscrit el conveni col·lectiu d'FGV amb una pujada salarial del 2% anual 

L'acord laboral té validesa fins al 2023 i acabarà al mateix temps que el Pla de Millora de l'Eficiència
28 març 2019 12:35h

VALÈNCIA. El passat divendres 22 de març es va subscriure el conveni col·lectiu d'FGV, que inclou una pujada salarial del 2% anual, tal com demanaven els sindicats. Així ho ha traslladat UGT en un comunicat en què assegura que l'acord inclou millores substancials en les condicions laborals i socials dels treballadors.

L'acord estarà vigent fins al 2023, coincidint així amb el final de l'aplicació del Pla de Millora de l'Eficiència, que permetrà recuperar el 2% de salari perdut en l'ERO del 2012 en cada any de vigència del conveni. Segons han explicat des d'UGT, només queda que la Conselleria d'Hisenda ratifique el text perquè entre en vigor.

Unes altres millores que ha destacat UGT són les que tenen a veure amb la plantilla, la concessió de llicències, les excedències, les reubicacions, la incapacitat permanent, la formació, els reconeixements mèdics i el règim disciplinari.

No obstant això, el sindicat assegura que les reivindicacions "no es detenen amb la signatura del conveni". Així, durant la seua vigència es continuaran negociant en taules de treball aspectes com la relació de llocs de treball (RPT), la mobilitat interna, les normes reguladores de la jornada del personal de conducció i circulació, l'estructura salarial i l'accés a tècnics i prefectura, l'atenció al client i l'actualització normativa laboral interna d'FGV.

Els treballadors de Metrovalencia han convocat diverses jornades de vaga des de l'inici del servei de metro nocturn, el passat 14 de desembre, fins a principis del mes de març per a reivindicar la necessitat d'aconseguir un nou conveni col·lectiu. 

next