Antonio Estañ no optarà a revalidar el càrrec de secretari general de Podem

La direcció de la formació morada en el territori valencià es determinarà en la pròxima Assemblea Ciutadana, prevista per a finals d'octubre
22 juliol 2019 11:21h
Antonio Estañ no es presentarà com a secretari general de la formació, càrrec que ocupa des del 2017. /  DLV

VALÈNCIA. L'actual secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha anunciat que no concorrerà per al càrrec –que ocupa des del maig del 2017– en la III Assemblea Ciutadana de Podem en el Consell Ciutadà de València celebrat a Alacant, on es triarà la direcció del partit en el territori valencià.

L'Assemblea, el màxim òrgan del partit, té previst que se celebre a finals d'octubre i també determinarà les línies estratègiques de la formació. Estañ ha explicat que a l'agost es determinarà l'equip d'organització de l'Assemblea per a tindre enllestit un calendari al setembre.

Segons els estatus del partit, no caldria realitzar l'Assemblea fins l'any vinent, però en la formació volen "adaptar el temps orgànic al temps polític" i aprofitar la calma després la tempesta electoral dels últims mesos per a repensar-se internament. 

Respecte a la decisió de no presentar-se, quan a penes ha arribat a complir dos anys de mandat, Estañ ha explicat que no considera que estiga qüestionat dins del partit, però que els lideratges "tant institucionals com polítics" de la formació morada han de "canviar". En aquesta mateixa línia, ha demanat que el debat se centre en "propostes de projecte" i no tant en "personalismes".

El Podem valencià també mira cap a Madrid en tal d'evitar els problemes que han generat les successives reestructuracions en la formació de Pablo Iglesias, que a poc a poc ha a anat deixant caure figures de gran rellevància però crítiques amb la direcció, entre elles alguns dels fundadors, com Iñigo Errejon o Carolina Bescansa. 

A aquest respecte, la secretària d'organització de Podem, Lidia Montero ha assegurat que han pres bona nota dels problemes sorgits en l'executiva estatal del partit i ha cridat a que "les diferències d'opinió facen enriquir el projecte" però que no el minven. Per la seua banda, el mateix Estañ ha indicat que ja han comunicat als companys de Madrid aquesta decisió i ha reivindicat que els processos interns de Podem "continuen sent el més democràtics". "Cal madurar sense envellir, sense repetir fórmules ni inèrcies dels partits clàssics", ha asseverat. 

next