Anticorrupció demana 6 anys per a Císcar per comprar obres falses per a l'IVAM

El ministeri públic considera l'exdirectora del museu responsable dels delictes continuats de falsedat, prevaricació i malversació en la seua modalitat agreujada
28 novembre 2019 17:05h
La Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de sis anys de presó i una multa de 144.000 euros per a la exdirectora de l'IVAM Consuelo Císcar per l'adquisició d'obres d'art de Gerardo Rueda que no es consideren originals. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de sis anys de presó i una multa de 144.000 euros per a la exdirectora de l'IVAM Consuelo Císcar per l'adquisició d'obres d'art de Gerardo Rueda que no es consideren originals, ja que van ser realitzades amb posterioritat a la mort de l'artista.

Segons consta en l'escrit d'acusació del ministeri públic, al qual ha tingut accés EFE, es considera responsable Císcar dels delictes continuats de falsedat, prevaricació i malversació en la seua modalitat agreujada.

En aquesta mateixa peça també està processat l'exdirector general d'Administració i Finances del museu Juan Carlos Lledó, a qui es considera responsable dels mateixos delictes en qualitat de cooperador necessari i per a qui es reclama una pena de presó de 5,5 anys i una multa de 63.000 euros.

Per a José Luis Rueda, fill adoptiu del pintor i escultor madrileny Gerardo Rueda, la Fiscalia demana una condemna de cinc anys per la seua suposada participació en els fets, també en qualitat de cooperador.

A més de les referides condemnes i multes, la Fiscalia els reclama a tots ells, de manera solidària i conjunta, una indemnització de 3.456.876 euros per a l'Institut Valencià d'Art Modern.

next