L'Anell Ciclista de València supera els 2 milions d'usuaris entre Colom i Russafa

La xifra de bicicletes i vehicles de mobilitat personal es va sobrepassar el 19 de març, dia gran de Falles
3 abril 2019 17:00h
"Tot això no seria possible sense la voluntat política necessària per a aconseguir-ho", ha dit Grezzi. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Anell Ciclista de València va superar el passat 19 de març, dia gran i últim de les festes falleres, els 2 milions de passos de bicicletes i vehicles de mobilitat personal pel mateix punt, com ha destacat aquest dimecres el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, a través de les seues xarxes socials. Aquest enclavament és el situat al carrer de Colom, en el punt més pròxim del carrer de Russafa.

"No podia ser d'una altra manera. El 19 de març, el dia gran de Falles, es va superar el registre de pas de 2.000.000 persones amb bici, patinet o vehicle de mobilitat personal pel punt de l'Anell Ciclista que més moviment està registrant, tant en l'Anell com en la resta de València –ja per damunt dels 5.000 passos diaris en els dies laborables–", ha assenyalat l'edil a través del seu compte de Facebook, consultat per Europa Press.

Grezzi ha explicat que així ho recullen els registres que aquesta jornada se li han facilitat des del Centre de Gestió de Trànsit de la ciutat i ha afirmat que aquests "evidencien un creixement constant en el nombre de persones que cada dia es passen a la mobilitat sostenible" en la capital valenciana, de manera que fan d'ella "un referent i un model a seguir a nivell estatal".

"Tot això no seria possible sense la voluntat política necessària per a aconseguir-ho i el que és més important, sense totes les persones que van de la mà d'aquest canvi i el fan efectiu diàriament millorant les seues vides i les de totes les seues veïnes", ha agregat el responsable municipal, que ha donat "l'enhorabona" per "l'efemèride" i a València "per la gran imatge que està donant".

Dades del Centre de Gestió de Trànsit facilitats per fonts municipals a Europa Press indiquen que en el primer aniversari de l'Anell Ciclista aquest punt de la infraestructura va registrar 851.829 passos de bicicletes i patinets, mentre que en el segon any d'existència –el passat 3 de març– va superar el milió, amb 1.080.993 passos i un increment del 26,9% de circulació en vehicles sostenibles.

next