Amparo Sánchez, la perruquera valenciana amb un Goya

Natural de Sagunt, aquesta dona ha sigut guardonada pel seu treball en la pel·lícula 'El hombre que mató a Don Quijote'
5 febrer 2019 18:30h
En 2012 Amparo Sánchez va rebre un premi Gaudí del cinema català. / EFE

VALÈNCIA. La perruquera valenciana Amparo Sánchez, que ha guanyat el Goya 2019 a la Millor Perruqueria pel seu treball en la pel·lícula El hombre que mató a Don Quijote, està encara "en un núvol" i no s'ho acaba de creure, perquè se li ha reconegut un treball al qual es dedica en cos i ànima des de fa més de 30 anys. En declaracions a EFE amb el Goya entre els seus braços, Sánchez, qui ja va rebre en 2012 un premi Gaudí del cinema català pel seu treball en Bruc, el desafío, confessa que el viscut en la gala del passat dissabte a Sevilla ha sigut "molt emocionant, superemocionant".

"És el Goya més toquejat i fotografiat de la història", assegura aquesta professional de la perruqueria, que té una vitrina reservada per a ell en el seu local de sempre, en la localitat valenciana de Sagunt (el Camp de Morvedre), i que destaca "la quantitat de gent" que ha anat ja a felicitar-la, així com a veure el premi i a fotografiar-se amb ell.

Amparo, que no para de rebre felicitacions, besos i abraçades de les clientes de tota la vida, explica que aquest Goya li'l va dedicar al seu equip, al seu marit i als seus fills i, també, a les seues fidels parroquianes: "M'aguanten molt cada vegada que marxe per a treballar fora". 

Sense parar de somriure, recorda que el pitjor del rodatge van ser les muntanyes que van pujar amb el Quixot i el millor, "la part creativa", amb la qual van gaudir "moltíssim", ja que el director, l'exmembre de Monty Phyton Terry Gilliam, "et deixa fer de tot". I encara que han sigut "moltes, moltes hores de treball", ara tot ha valgut la pena i té en ment "continuar treballant a València", mentre parla ja del seu pròxim projecte, un curtmetratge amb la realitzadora Cheli Sánchez que li "encanta".

next