Diari La Veu del País Valencià
Amics del Carme demana a l’Ajuntament de València que suspenga l’activitat de Convent Carmen

VALÈNCIA. L’associació Amics del Carme ha sol·licitat a l’Ajuntament de València el “cessament immediat” de l’activitat del local Convent Carmen com a “pas previ a una demanda per inactivitat en el compliment de les ordenances municipals”, segons ha anunciat en un comunicat. L’entitat anuncia que demandarà el consistori si en un termini de tres mesos no atén l’emplaçament que li realitza.

L’entitat fonamenta aquesta decisió en el fet que no s’ha protegit el valor patrimonial” de l’antic convent de Sant Josep i Santa Teresa. A més, critica que no s’hagen evitat les obres que han transformat el jardí en un restaurant a l’aire lliure; que no s’haja aplicat la normativa sobre contaminació acústica que prohibeix nous locals, i, per tant, que no es protegisquen la salut i el dret al descans dels veïns.

Així mateix, des d’Amics del Carme argumenten que s’han “saltat” el procediment administratiu “a la torera” i que han “ocultat” durant més de huit mesos l’expedient d’aprovació en tràmit als interessats. Segons Amics del Carme, l’Ajuntament de València els va notificar el passat 5 de setembre el requeriment efectuat als propietaris de Convent Carmen.

El requeriment assenyala que, un cop “comprovat i informat pels tècnics municipals de les inexactituds o falsedats de qualsevol dada, manifestació o document presentat o que no s’ajusta a la normativa en vigor”, es requerisca a la titularitat de l’activitat que en el termini d’un mes esmene les deficiències i aporte la documentació acreditativa de les correccions assenyalades en els citats informes.

No obstant això, d’acord amb l’entitat, “l’activitat a esmenar havia finalitzat el 6 de gener i l’informe en qüestió posa en evidència que aquesta activitat, en teoria finalitzada quan es realitza la inspecció, no compleix ni només un dels requisits exigibles”.

Entre d’altres, Amics del Carme cita l’accessibilitat, ventilació, sanitaris, evacuació i ambientació musical, i recalca que no consta “l’acreditació oficial dels informes del projecte, com tampoc cap dictamen patrimonial”. “Malgrat això, i sense valorar la gravetat de les manques que els tècnics assenyalen en el seu informe, el Servei d’Activitats li concedeix un mes per a esmenar inexactituds o falsedats”, critica.

Per aquest motiu, Amics del Carme ha sol·licitat, primer, la suspensió immediata de l’activitat i després l'”aclariment” de totes les anomalies detectades, com ara l’incompliment de les normes de protecció del Bé de Rellevància Local. Així mateix, critica que no se seguisquen normes que limiten el tipus d’obres a realitzar exclusivament a les de conservació i, en tot cas, amb informe patrimonial previ o permetre un soroll ambient superior als 45 decibels en una zona saturada i protegida amb limitacions d’ús.

Això últim, apunta Amics del Carme, “malgrat les reiterades denúncies que s’acumulen des de novembre del passat any de veïns, policia local i la mateixa associació”. No obstant això, la “més greu” considera que és “l’ocultació de l’expedient malgrat els informes favorables del Servei de Transparència de l’Ajuntament perquè fora accessible als veïns”.

Així, adverteix que el pas següent serà demandar judicialment l’Ajuntament “si en el termini legalment previst –que assenyala de tres mesos– no atén l’emplaçament realitzat”. L’associació critica que el problema és que aquesta tramitació “anòmala” no és “un fet aïllat”, sinó que “està en l’arrel de bona part dels problemes de gentrificació de Ciutat Vella”.

Denúncia a la Policia Autonòmica

Amics del Carme, a més, també ha presentat una denúncia a la Policia Autonòmica sobre la suposada il·legalitat i irregularitat de les obres en el Monasteri de Sant Josep i Santa Teresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa