Alzira rebaixa el deute més de 10 milions en quatre anys

El consistori de la Ribera Alta acaba la legislatura amb 4 préstecs oberts dels 13 que hi havia el 2015
25 març 2019 16:48h
El 2015, quan va assumir l'Alcaldia Diego Gómez, l'Ajuntament tenia un deute de més de 16 milions d'euros. / DIARI LA VEU

El regidor d'Economia i Hisenda, Albert Furió, ha anunciat l'amortització anticipada d'un milió d'euros del deute que l'Ajuntament té amb els bancs, fet que acredita la solvència de la hisenda local. D'aquesta manera, seguint la política de reducció del deute municipal dels últims quatre anys ja són més de 10 milions d'euros de rebaixa de l'endeutament de l'Ajuntament d'Alzira, segons ha explicat l'ajuntament en un comunicat.

Aquesta amortització extraordinària d'un milió d'euros representa un estalvi de 80.000 euros en interessos. "Esta reducció del deute és fruit d'una gestió responsable i planificada i de les polítiques orientades al sanejament dels comptes de l'Ajuntament; esta gestió, junt amb la reducció dels tributs municipals, demostra la solvència de l'Ajuntament d'Alzira", assegura el regidor d'Economia i Hisenda, Albert Furió.

El 2015 l'Ajuntament, després de 12 anys governant el PP, tenia un deute de més de 16 milions d'euros, asseguren des del consistori, "i després de les mesures aplicades els últims quatre anys per l'actual equip de govern, esta quantitat se situa en els 6.055.131,73 euros". Aquesta xifra per habitant suposa que el 2015 hi havia un deute als bancs per alzireny de 364 euros i ara és de 135 euros per alzireny.

Segons expliquen en el comunicat, l'objectiu de la Regidoria és continuar amb la reducció progressiva del deute, per tal que els recursos destinats a pagar interessos, puguen servir per a augmentar les polítiques socials o per a reduir els imposts als alzirenys. "Es pot governar i gestionar per a les persones, augmentant la inversió social i garantint la protecció dels més vulnerables”, assegura Albert Furió. 

A l'inici de la legislatura l'Ajuntament tenia 13 operacions de crèdit i l'actual equip de govern tancarà el 2019 amb tan sols quatre préstecs pendents, asseguren. L'alcalde, Diego Gómez, ha reivindicat "la bona gestió econòmica de la legislatura, reduint el deute, abaixant impostos i aconseguint amb la Generalitat més recursos per a la ciutat d’Alzira".

next