"Te puedo dejar el coño del revés y te puedo mandar a unos cuantos amigos": Les amenaces de violació d'un militar de Bétera

Una veïna denuncia el cap de protocol del quarter de l'OTAN en aquest municipi del Camp de Túria pel comentari publicat en una xarxa social
4 maig 2019 16:19h
El militar és marit de María Dolores Guillen Parra, número 5 de Vox a Bétera. Imatge d'arxiu. / CGTAD, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. "Si no tienes quien te folle a ti, me lo dices. Te puedo dejar el coño del revés, pedazo de zorra. Y te puedo mandar a unos cuantos amigos más, para que disfrutes como lo cerda que eres". Aquestes són només algunes de les expressions que va dedicar el cap de protocol del quarter general de l'OTAN en la base militar de Bétera a una veïna d'aquest municipi del Camp de Túria.

Ángel Saavedra Alonso –que és marit de María Dolores Guillén Parra, número 5 de Vox a Bétera– va escriure aquestes paraules com a comentari en una publicació de Facebook en què la denunciant dels fets –ocorreguts aquest dimecres, 1 de maig, a la nit– també estava comentant. L'alt càrrec de l'exèrcit ho va publicar, a més, utilitzant el compte de Guillén Parra. 

L'endemà, 2 de maig, la víctima dels fets ho va denunciar davant la Guàrdia Civil. Aquesta veïna de Bétera assegura, a més, que no coneix de res la persona que va escriure aquest comentari ni la seua parella.  

El militar també presenta una denúncia

Per la seua banda, Ángel Saavedra Alonso també ha interposat una denúncia per ús de la seua imatge. A més, diu que qui va realitzar aquests comentaris va ser la seua esposa –malgrat que al principi del comentari deia "Sóc el marit de la propietària d'aquest Facebook" i posava el seu nom en la xarxa social–.

El militar declara en la seua denúncia que la dona "va començar a increpar i insultar" la seua esposa perquè, per ser  afiliada/simpatitzant de Vox", considera que és "feixista", que els comentaris "van anar pujant de to, sent molt agressius i despectius". A més, assenyala que la dona va accedir al perfil de la seua esposa i, per a "atacar", va fer al·lusió al fet que té "un fill negre i un altre discapacitat".

El tinent coronel també denuncia que la dona va accedir al perfil de la candidata de Vox per a agafar una imatge d'ell i publicar-la al seu compte acompanyada del nom, cognoms i càrrec del militar, així com del missatge que havia escrit l'esposa.

En la denúncia assenyala, a més, que 118 persones van compartir la publicació, entre "insults" i missatges relacionats amb la seua condició de membre de les Forces Armades.

També afirma que els fets i "comentaris insultants" han causat que "la seua esposa patisca una constant crisi d'ansietat" i haja hagut de ser atesa en Urgències, on diu que li han prescrit ansiolítics.

next