Diari La Veu del País Valencià
L’Alqueria del Moro tindrà les portes obertes els dies 11 i 12 de desembre

VALÈNCIA (EP). L’Alqueria del Moro obrirà les seues portes els dies 11 i 12 de desembre perquè la ciutadania, i especialment el veïnat de Benicalap i de Ciutat de l’Artista Faller, puga gaudir de la rehabilitació integral de la Casa del Senyor, futura seu del Consell de l’Horta. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, s’ha reunit amb representants de les associacions veïnals per a presentar-los les jornades de portes obertes, segons informa l’Ajuntament de València en un comunicat.

“Volem implicar aquestes associacions al màxim en aquesta nova etapa en la rehabilitació de les alqueries, uns edificis de gran valor social i patrimonial, tan importants per a eixa zona en concret, però també per a tota la ciutat”, explica Notario. I argumenta: “Volem fer-ho perquè han sigut elles les qui durant molts anys han reivindicat intervencions que evitaren la desaparició d’elements patrimonials tan importants com aquest o com el Casino de l’Americà”.

Durant els dos dies es podrà contemplar el resultat de la intervenció municipal d’11.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 18.00 hores. A més, perquè els veïns puguen conéixer tots els detalls de la intervenció i també la importància històrica, arquitectònica i cultural de l’edifici, s’han programat visites guiades que conduirà l’arqueòloga municipal Pepa Pasqual. Seran a les 12.00 hores, a les 13.00 hores, a les 16 hores i a les 17 hores.

Les obres a la Casa del Senyor van arrancar l’agost de l’any passat. Es tracta de l’única propietat municipal de tot el conjunt de l’Alqueria del Moro, una construcció típica d’horta de València de finals del segle XIII i principis del XIV que està deshabitada des de la dècada dels setanta del segle passat.

El projecte de rehabilitació inclou l’adequació d’una zona de recepció exterior, al costat d’una figuera protegida, així com una escala de nova planta i un ascensor, en un lateral de l’estructura, per a garantir l’accessibilitat. També es disposa d’una terrassa protegida per una pèrgola, des d’on es pot gaudir del paisatge de l’horta. L’actuació respecta tots els elements originals de l’edifici, incloent-hi taulells, sanefes i inscripcions trobades en les parets.

Els treballs s’han dut a terme tenint en compte els estudis murals i històrics realitzats mitjançant un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i les anàlisis de forjats i tancaments en coordinació amb el màster de Conservació del Patrimoni Arquitectònic de la mateixa universitat. Una vegada acabada la seua rehabilitació, l’edifici es convertirà en seu del Consell de l’Horta, organisme impulsat per la Conselleria d’Agricultura i Emergència Climàtica per a gestionar l’horta de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa