Alerta per tempestes que poden deixar pluges de fins a 60 litres en una hora

Els cels estaran coberts a bona part del territori i les precipitacions podran tindre forma de graníssol a les comarques de l'interior
8 juliol 2019 09:49h

VALÈNCIA. El País Valencià està aquest dilluns en avís per ruixats i tempestes, que poden ser localment fortes, persistents i amb graníssol a l'interior, i que poden deixar fins a 60 litres per metre quadrat en una hora, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, l'interior nord de la demarcació de València està en avís taronja, i l'interior de la de Castelló i l'interior sud de la de València, en avís groc. D'aquesta manera, la setmana comença amb intervals nuvolosos augmentant a nuvolós i cels coberts amb ruixats i tempestes, sobretot a la vesprada, que seran molt probables a l'interior i menys probables i amb més dispersió cap al litoral.

Les tempestes poden ser localment fortes, persistents i amb graníssol a l'interior de València i Castelló, i amb possibles calitges i pluges de fang.

Pel que fa a les temperatures, els termòmetres aniran en descens; especialment, les màximes a València. Per la seua part, el vent bufarà variable fluix a moderat, amb ratxes molt fortes de vent a la vesprada associades a les tempestes.

next