El Baix Segura demanarà a Brussel·les ajudes extra per a recuperar el camp després del pas de la gota freda

L'alcalde de Dolores: "Tocarem les portes que siguen necessàries perquè els agricultors no queden ofegats com han quedat els seus cultius"
26 setembre 2019 14:08h
L'alcalde de Dolores, Joaquín Hernández, ha qualificat la situació d'"emergència" i, per això, ha considerat que "cal actuar amb rapidesa per a recuperar un sector fonamental per a l'economia del municipi i de tot el Baix Segura". / EFE, MORELL

DOLORES. Els alcaldes del Baix Segura tenen previst sol·licitar a Brussel·les ajudes extraordinàries per a l'agricultura després del pas de la gota freda que ha inundat la comarca aquest setembre, segons un comunicat emés per l'alcalde de Dolores, Joaquín Hernández.

Hernández ha qualificat la situació d'"emergència" i, per això, ha considerat que "cal actuar amb rapidesa per a recuperar un sector fonamental per a l'economia del municipi i de tot el Baix Segura". "Tocarem les portes que siguen necessàries perquè els agricultors no queden ofegats com han quedat els seus cultius", ha dit.

"Els agricultors han patit pèrdues milionàries i és la nostra obligació articular mesures que acceleren la recuperació del sector", ha explicat Hernández. L'alcalde de Dolores s'ha reunit aquest dijous amb agricultors d'aquesta localitat per a avaluar les pèrdues d'un sector que "s'ha vist molt danyat a conseqüència de les últimes inundacions provocades per la DANA", segons ha indicat.

En aquesta línia, l'edil ha assenyalat que ja s'estan sol·licitant les ajudes estatals destinades als danys en els cultius i ha anunciat que aquesta mateixa setmana "es disposarà de la informació respecte a les mesures d'ajudes en les quals està treballant la Generalitat". I ha agregat: "A final de setmana està previst que ens reunim, ací a Dolores, amb el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero".

next