Albal cancel·la les discomòbils de les festes patronals després d'una "baralla massiva amb 100 implicats"

Alguns dels participants de la festa es van encarar als agents i els van llançar pedres, raó per la qual la policia es va veure obligada a demanar reforços
24 juliol 2019 13:22h
Els veïns s'han queixat pel soroll i la brutícia en el parc de la Balaguera per la celebració de la festa dels Barracons. / AJUNTAMENT D'ALBAL

VALÈNCIA. L'Ajuntament de la localitat d'Albal (l'Horta sud) ha decidit cancel·lar les discomòbils de les festes després d'"una baralla massiva amb més de cent persones implicades" que ha tingut lloc durant la matinada d'aquest dimecres i en la qual quatre persones han resultat ferides. A més, hi ha set identificats, informa la corporació municipal en un comunicat.

Un total de 12 patrulles pertanyents a la Policia Local d'Albal i d'altres municipis de la comarca i la Guàrdia Civil van haver d'intervindre davant els enfrontaments 
produïts al parc de la Balaguera. A més, es va comptar amb la col·laboració de la seguretat privada contractada pel consistori per a la Festa dels Barracons, que se celebrava prop dels incidents.

La intervenció policial "dissuasiva" va provocar "una reacció incontrolada dels participants, que es van encarar als agents llançant-los pedres, la qual cosa va obligar a demanar reforços". Després dels incidents, quatre persones van resultar ferides i set han sigut identificades, cap d'elles, segons assenyalen fonts policials, és d'Albal. Els altercats també van provocar danys materials, entre ells, el trencament de la tanca que delimita el parc de la Balaguera amb la CV-33.

Des de l'equip de govern municipal que encapçala Ramón Marí han assenyalat que, davant els "precedents que han ocorregut en els festejos de Picanya i Aldaia i per a evitar que tornen a produir-se a Albal, amb danys majors, han motivat l'Ajuntament, en coordinació amb la Policia Local, a ser contundents i prendre dràstiques decisions respecte a les festes patronals".

Per al primer edil, "la seguretat i integritat de les persones està per damunt de tot". Així, en el matí d'aquest dimecres s'ha reunit amb l'intendent de la Policia Local, Manuel Ocaña, i han decidit, entre altres accions, la supressió de les dues discomòbils que queden per celebrar i que estaven programades per al cap de setmana gran dels festeigs. 

D'aquesta manera, es cancel·la la discomòbil prevista per a hui i la del dissabte 27, a càrrec de la discjòquei local, Arantxa Pedraza. Aquesta decisió ja ha sigut traslladada als festers i festeres de Santa Anna 2019 els qui, com el govern, lamenten els incidents i fan "una crida al civisme i contra la violència de qualsevol tipus". 

Una altra de les decisions ha sigut la contractació de més seguretat privada per part del consistori que reforce la vigilància en col·laboració amb la plantilla de la Policia Local. En aquest sentit, l'intendent ha destacat que anit la seua actuació, al costat de les patrulles desplaçades, va ser "vital" per a la dissolució dels fets.

Ubicació de la Festa dels Barracons

L'equip de govern ha celebrat aquest dimecres la Junta de Govern setmanal, on també s'ha abordat el futur de la Festa dels Barracons. Ateses les "crítiques sorgides en les xarxes socials i les peticions veïnals sobre l'actual ubicació en la Balaguera i les molèsties per sorolls i brutícia que es deriven en la zona", l'alcalde s'ha compromés a estudiar l'assumpte i replantejar-se que tinga altres localitzacions i que siguen itinerants, entre altres mesures "que milloren la imatge d'aquesta festa". 

Amb tot, fonts municipals expliquen que el seu manteniment en el programa de festes d'Albal es deu al fet que és defensat per bona part de la població, "perquè fa poble". 

Una altra de les decisions del govern municipal ha sigut la clausura de cinc barracons per incompliment de l'ordenança que va obligar anit els agents locals a intervindre per excés de soroll o per no respectar l'horari de tancament. Cap d'ells pertany a cap col·lectiu local, "sinó que els seus titulars són gent jove i ja se'ls ha comunicat per part del Departament de Festes municipal", conclouen.

next