L'Ajuntament de València obligarà els propietaris de gossos a netejar l'orina al carrer

La nova ordenança de neteja inclourà que els amos hagen de responsabilitzar-se que les voreres no queden tacades 
12 setembre 2019 17:35h
El vicealcalde Sergi Campillo ha informat de la posada en marxa d'una campanya nova i específica per a promoure la neteja dels excrements dels gossos als carrers. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La nova Ordenança de Neteja de l'Ajuntament de València incorporarà l'obligació per als propietaris dels gossos de llavar amb aigua la zona on orinen els animals, igual que ocorre amb els excrements.

Així ho ha anunciat el regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, després de reunir-se aquest dijous amb la Federació d'Associacions de Veïns de València.

L'edil ha destacat que els carrers de València són la "casa de tots i totes", per la qual cosa els propietaris dels gossos "s'han de responsabilitzar que aquestes zones no es queden tacades fins que passen els serveis de neteja, de manera que s'eviten les molèsties que ocasionen per a la convivència".

En aquest sentit, el vicealcalde també ha informat de la posada en marxa d'una campanya nova i específica per a promoure la neteja dels excrements dels gossos als carrers.

Extensió del contenidor marró


Una altra de les mesures que posarà en marxa l'Ajuntament és l'extensió del contenidor marró de residus orgànics a tota la ciutat l'any que ve per a complir amb el que estableix el Pla Integral de Residus de la Generalitat.

En la mateixa línia, s'introduirà en tots els contenidors de València informació exacta sobre el seu ús per a evitar els "residus impropis", que encara detecten els serveis de recollida de fem.

Campillo ha traslladat a la Federació de Veïns i Veïnes que són un "interlocutor prioritari" per a la Regidoria quant a la neteja i el reciclatge. "Anirem avançant de la mà per a millorar la neteja urbana de la nostra ciutat i per a augmentar els índexs de reciclatge perquè València estiga en l'avantguarda en aquestes matèries", ha subratllat.

next