L'Ajuntament de València estudia protegir la Llotja en Falles per a evitar actes vandàlics

La intenció del consistori és treballar perquè no es tornen a produir incidents com els que es van donar en les festes de l'any passat
6 novembre 2019 13:20h
L'any passat va haver-hi persones que van orinar en les parets de la façana de la Llotja i es van produir 'botellones' al seu entorn. / EFE

VALÈNCIA (EP) L'Ajuntament de València estudia protegir la Llotja durant la celebració de les Falles del 2020 per a evitar actes vandàlics, incidents i escenes com els registrats en les festes de l'any passat, durant les quals va haver-hi persones que van orinar en les parets de la seua façana i es van produir botellones al seu entorn.

Així ho ha avançat aquest dimecres el regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, que ha indicat que aquesta és una qüestió que ha tractat ja amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i un assumpte en el qual hauran d'implicar-se altres delegacions municipals.

Cano s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a fer balanç dels tres anys de funcionament de la unitat Gamma de la Policia Local, preguntat per la protecció d'edificis emblemàtics, com ara la Llotja en Falles.

L'edil ha explicat que en reunions mantingudes amb Fuset ha parlat d'aquest tema i que s'ha deixat constància que "les imatges que en les Falles passades vam veure a la Llotja no poden repetir-se". "Un Patrimoni Immaterial de la Humanitat com les Falles no pot entrar en col·lisió amb un altre Patrimoni de la Humanitat com la Llotja. Tots dos han de ser complementaris", ha afirmat.

Aarón Cano ha considerat que "intentar evitar les conductes incíviques en Falles serà un poc difícil". però ha apuntat la necessitat de "continuar treballant per a controlar-les. En aquesta línia, ha asseverat que s'establiran "mitjans i recursos que no sols afectaran Seguretat Ciutadana sinó altres delegacions per a protegir l'entorn de la Llotja", i ha insistit en la conveniència d'"evitar per a la ciutat escenes com les vistes l'any passat".

Estudiant el clos: "Estem fent anàlisi per a veure què seria necessari fer per a dur a terme això"

El regidor, que ha agregat que aquests fets no són nous de les passades Falles sinó que "venen d'anys", ha assenyalat que s'està estudiant la possibilitat que es munte un clos al voltant de la Llotja.

"És una cosa seriosa. La Llotja és un edifici protegit i és necessari veure com actuarem", ha dit, alhora que ha exposat que també s'han d'"estudiar vies d'evacuació". "Estem fent anàlisi per a veure què seria necessari fer per a dur a terme això", ha afegit Cano.

Les carpes falleres eixiran als carrers de València el 12 de març

En un altre ordre de coses, aquest dimarts la Mesa de Diàleg de les Falles, presidida pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va acordar que la majoria de les carpes de les Falles del 2020 eixiran als carrers de València el dia 12 de març i, a més, es prioritzarà la celebració de les revetles en cap de setmana amb l'objectiu de "guanyar en conciliació". Així mateix, aquesta reunió va servir perquè els representants del consistori, del col·lectiu faller i de les associacions veïnals i empresarials "reforcen el consens aconseguit l'any passat en el bàndol faller", va destacar el consistori a través d'un comunicat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next