L'Ajuntament de València conclou els treballs de condicionament de les fosses del Cementeri General

Les famílies que ho desitgen podran incorporar els noms de les víctimes del franquisme a unes plaques que se situaran en la secció
24 octubre 2019 14:01h
Les obres han permés una millora estètica i paisatgística dels 7.365,21 metres que suposen les fosses. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha conclòs les obres al Cementeri General de la ciutat per a dignificar i condicionar les zones de fosses de les seccions quarta esquerra i setena dreta. Les obres es van iniciar el passat mes de febrer per a millorar els problemes d'accessibilitat i es va posar en valor el monòlit del cementeri.

"Donem resposta a una necessitat que hem reivindicat juntament amb moltes associacions de memòria històrica i que, ara, des del govern municipal, hem pogut realitzar", ha explicat el regidor de Cementeris, Alejandro Ramon, qui ha recordat que des del govern municipal es va iniciar una intervenció per a garantir una sepultura digna a milers de persones, "incloses moltíssimes víctimes de la dictadura franquista". 

Segons explica el consistori en un comunicat, existeixen moltes i diverses estimacions sobre les persones que hi ha soterrades en les fosses objecte de la intervenció. Es calcula que durant vora set dècades hi ha hagut enterraments en elles, també durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. 

El regidor ha afegit que, amb aquesta actuació, es proporciona "un espai digne, de pau, record i homenatge per a totes les famílies i éssers estimats de les persones que descansen en aquestes zones del cementeri". 

Les obres han permés una millora estètica i paisatgística dels 7.365,21 metres quadrats sobre els quals s'ha intervingut creant unes quadrícules amb un marc que coincideix amb les estructures registrades de les fosses. A més, s'han condicionat els camins d'accés i s'ha renovat l'epicentre de les parcel·les on hi ha el monòlit que recorda les persones represaliades del franquisme. Ara, les famílies que ho desitgen podran incorporar també els noms dels seus familiars a unes plaques que se situaran en la secció.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next