L'Ajuntament de València restaurarà materials arqueològics procedents de les excavacions de la ciutat

La reparació i adequació de les peces està pressupostada en més de 12.000 euros
28 agost 2019 19:29h
L'Ajuntament és dipositari d'un gran nombre de restes arqueològiques recuperades durant més de 30 anys. / TWITTER AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals que encapçala Glòria Tello, ha iniciat la contractació de diverses propostes de restauració per als materials arqueològics procedents d'excavacions de la ciutat. "Comptem així amb professionals de reconeguda capacitat per fer els tractaments adients en cada cas", ha explicat Tello.

En concret, s'ha procedit a contractar les propostes de restauració de materials ceràmics de Raquel Santamaría González, per un import total de 5.989,50 euros, IVA inclòs, i de restauració de peces de metall i vidre de Betlem Martínez Pla, per un import total de 6.013,70 euros. En total, la inversió supera els 12.000 euros. El termini per fer aquests treballs serà de sis mesos en cada contracte.

L'Ajuntament de València, a través del Servei d'Arqueologia Municipal (SIAM), és dipositari d'un gran nombre de restes arqueològiques recuperades a les diverses excavacions que s'han estat fent a la ciutat durant més de 30 anys. Molts dels objectes recuperats tenen necessitat de ser restaurats per poder garantir la seua conservació en les millors condicions possibles. Per la seua fragilitat, cal ressaltar els objectes metàl·lics, principalment monedes, que s'han recuperat i que solen presentar un estat de conservació bastant deficitari, i els objectes de vidre.

D'altra banda, els objectes ceràmics són els més nombrosos i, sovint, es recuperen peces de gran interés que abasten des de l'època romana fins a la contemporània. Per les característiques de les terres del subsòl de València, aquestes ceràmiques presenten moltes sals i altres substàncies que cal eliminar per a conservar aquestes restes com cal.

Des de la Secció d'Arqueologia, de manera continuada s'està fent la catalogació d'aquests materials arqueològics per a després passar a ser restaurats. Com que a l'Ajuntament no es compta amb personal restaurador en plantilla, s'ha de recórrer a la contractació de personal especialitzat per dur endavant aquestes tasques de conservació.

next