L'Ajuntament multa amb 4.800 euros el PSPV i amb 300 Compromís i València en Comú per l'ús de l'espai públic en campanya

L'origen de la sanció prové de la denúncia que va realitzar el Partit Popular 
19 juny 2019 13:07h
Un dels expedients implica una sanció de 4.500 euros al PSPV pels rètols publicitaris de la campanya 'Aire Fresc'. / EFE ARXIU

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha sancionat amb 4.800 euros el PSPV i amb 300 euros Compromís i València en Comú –que ja no té representació municipal– per un mal ús de l'espai públic durant la passada campanya electoral. Fonts municipals han informat que s'han obert un total de quatre expedients. Dos d'aquests, al PSPV, un dels quals implica un sanció de 4.500 euros per la col·locació dels rètols publicitaris de la seua campanya 'Aire Fresc' fixats en la via pública.

L'altre expedient al PSPV i els dos a Compromís i València en Comú suposen sengles multes de 300 euros per ús de cartells en zones on no es podia, han afegit les mateixes fonts, que han precisat que els expedients es troben en fase d'al·legacions i que prompte es procedirà al seu pagament, pel qual podrien obtindre rebaixes.

Després de conéixer-se la sanció, el PP, que va ser el que va realitzar les denúncies, ha explicat en un comunicat que el servei central del procediment sancionador ha traslladat la seua resolució a la Junta Electoral per si també s'haguera incomplit la Llei Electoral. Segons la formació popular, les campanyes de l'alcalde, Joan Ribó (Compromís), i de la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, van incomplir l'ordenança municipal en matèria de publicitat.

El PP han recorda que l'Ajuntament va demanar al PSPV la retirada dels grans cartells que estaven en passos de vianants en plena via pública i, encara que ho va fer, "van apurar al màxim els temps" i, quan la Junta Electoral els va requerir, van dir que tenien l'autorització per a posar els rètols. L'altra irregularitat del PSPV en matèria de publicitat és la col·locació de cartells en el Passeig Marítim, en parets i murs, així com en les parets de l'hospital, cosa que no permet l'ordenança municipal, segons les mateixes fonts.

Quant a l'expedient sancionador de Compromís, han explicat, té el seu origen en la col·locació de pancartes del candidat a l'Alcaldia en diferents barris de la ciutat tant entre fanals com en altres elements de la via pública, una acció electoral tampoc permesa en l'ordenança municipal.

El grup municipal popular ha criticat que tant PSPV com Compromís pensen que l'Ajuntament és com la seua casa, "on poden fer i desfer sense haver de complir les lleis i normatives". "Ara, aquests expedients ens donen la raó als qui denunciem l'incompliment de l'ordenança", han conclòs.

next