L'Ajuntament de Lleó aprova amb els vots del PSOE una moció per a crear una autonomia amb Zamora i Salamanca

Podem s'ha sumat a la moció de la Unió del Poble Lleonés, mentre que el PP i Ciutadans s'hi han oposat frontalment. La iniciativa insta la Junta de Castella i Lleó i el govern espanyol a trobar una via legal i constitucional per a crear una nova comunitat separada de Castella
27 desembre 2019 18:37h
La iniciativa aprovada amb els vots del PSOE, Podem i UPL insta la Junta de Castella i Lleó i el govern espanyol a trobar una via legal i constitucional per a crear una nova comunitat autònoma de la Regió Lleonesa separada de la de Castella. / AJUNTAMENT DE LLEÓ

MADRID. El ple de l'Ajuntament de Lleó ha aprovat aquest divendres amb els vots del PSOE i de Podem una moció de la Unió del Poble Lleonés (UPL) a favor de la independència d'aquest territori de Castella i la creació d'una autonomia conformada per les demarcacions de Lleó, Zamora i Salamanca. 

El PP i Ciutadans s'han oposat frontalment a la iniciativa, que tampoc ha comptat amb el suport de la direcció del PSOE al carrer Ferraz de Madrid. Diversos mitjans es fan ressò de les pressions de la direcció dels socialistes espanyols a l'alcalde socialista de Lleó, José Antonio Díez, perquè aparcara el debat de la moció.

Així, la iniciativa aprovada amb els vots del PSOE, Podem i UPL insta la Junta de Castella i Lleó i el govern espanyol a trobar una via legal i constitucional per a crear una nova comunitat autònoma de la Regió Lleonesa separada de la de Castella.

Tot plegat, després que s'hagen produït diverses mobilitzacions organitzades pel Conceyu País Llionès, un col·lectiu que promou la independència de Lleó argumentant que l'article 2 de la Constitució garanteix els drets dels territoris històrics com aquest. Els mitjans del territori ho han batejat com a 'Lexit'. Els seus partidaris s'han concentrat aquest divendres a les portes de l'Ajuntament de Lleó i reivindiquen una autonomia que –segons sostenen– haurien d'haver obtingut, com ho van fer Múrcia, La Rioja o Cantàbria.

next