L'Ajuntament de Godella sorteja quatre 'caixes niu' de rates penades per a ajudar a controlar els mosquits

El consistori va instal·lar recentment 24 refugis en distints edificis municipals per tal de fer servir aquests mamífers voladors com a control biològic front a les plagues d'insectes
4 juny 2019 18:21h
Des del consistori recorden que les rates penades estan seriosament amenaçades a causa de la pol·lució, la contaminació lumínica i la destrucció dels seus hàbitats amb el tancament de coves, refugis i cases antigues on podien nidificar habitualment. / AJUNTAMENT DE GODELLA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Godella va instal·lar recentment 24 'caixes niu' de rates penades en distints edificis municipals per tal de fer servir aquests animals com a control biològic front a les plagues de mosquits i arnes.

Ara, amb l'objectiu d'implicar la ciutadania en aquesta causa, des de la Regidoria de Medi Ambient se sortejaran quatre 'caixes niu' entre totes les persones interessades.

Per a participar en aquest concurs, només cal enviar un mail a agricultura@godella.es o telefonar al 963638056 i preguntar per l'àrea d'Agricultura o Medi Ambient. Caldrà indicar el carrer i el número on es vol fer la instal·lació, que haurà de tindre orientació cap a l'est.

La instal·lació no es podrà fer en la via pública, sinó que haurà d'estar dins d'una propietat particular. En cas de no complir amb aquests requisits, la sol·licitud serà descartada. El termini per a inscriure's al sorteig està obert des d'aquest dimarts fins al dimecres 12 de juny.

Des del consistori recorden que les rates penades estan seriosament amenaçades a causa de la pol·lució, la contaminació lumínica i la destrucció dels seus hàbitats amb el tancament de coves, refugis i cases antigues on podien nidificar habitualment. No obstant això, es tracta d'animals molt beneficiosos, ja que poden menjar fins a 600 insectes nocturns.

next