L'Ajuntament de València i Ecovidrio impulsen una campanya per a fomentar el reciclatge en l'hostaleria

La mesura busca fomentar el compliment de la llei valenciana de residus, que preveu sancions de fins a 650 euros per als locals que es boten la normativa
10 octubre 2019 17:54h
El 2018 es van consumir a València 15,8 quilograms de vidre per persona. / EFE

VALÈNCIA (EFE). Més de 2.000 establiments d'hostaleria, restaurants i cafeteries de València participaran en una campanya de l'Ajuntament i Ecovidrio per a fomentar el reciclatge de vidre en els pròxims mesos i que recordarà als qui incomplisquen la normativa que les multes poden arribar als 650 euros.

El regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el director d'Ecovidrio a València, Roberto Fuentes, han presentat aquest dijous els detalls de la campanya Horeca Ciutat per a fomentar el reciclatge de vidre, que constarà de tres fases i es durà a terme per districtes.

En la primera fase, educadors ambientals visitaran els establiments per a informar sobre l'obligatorietat del reciclatge, així com de les eines que l'Ajuntament i Ecovidrio posaran a la seua disposició per a fer-ho més fàcil.

En la segona fase es tornarà a eixos hotels, restaurants, bars i cafeteries per a comprovar el compliment de la normativa, ja que, en cas contrari, el comerç podria ser sancionat amb 650 euros.

La tercera fase consistirà a visitar de nou aquells establiments que no complisquen amb el que s'estableix i recordar-los l'obligatorietat del reciclatge, segons els articles 77 i 78 de l'Ordenança Municipal de Neteja en relació amb l'article 73 de la Llei 10/2000 de Residus.

La campanya se centra en el sector Horeca (acrònim d'hotels, restaurants i cafés), ja que aquest concentra més del 50% del consum de vidre a València i, segons han assegurat des del Consistori, el 2018 va consumir a la ciutat un total de 15,8 quilograms de vidre per persona.

Per a Campillo és "imprescindible fer campanyes específiques per a promocionar el reciclatge en aquest sector" i aquesta tindrà com a objectiu fomentar el reciclatge de vidre i "visitar un a un cada establiment per a informar-los sobre l'obligatorietat de reciclar vidre a la nostra ciutat", ja que l'Ordenança Municipal de Neteja "obliga a la separació de residus en origen".

Fuentes ha ratificat que un envàs de vidre "es pot reciclar infinites vegades" i, així, "s'evita l'extracció de matèries primeres", hi ha un menor consum energètic i es disminueix l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle; tot això "compleix els requisits fonamentals de l'economia circular".

El regidor ha volgut recordar que l'Ajuntament ja ha posat en marxa diferents iniciatives, com la recollida porta a porta a Ciutat Vella o al barri de Russafa, aquest últim durant la setmana fallera; unes campanyes que, segons Campillo, han augmentat les xifres de reciclatge a la ciutat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next