L'Ajuntament de València aprova la concessió de llicències per a construir 623 habitatges nous

Les obres es distribueixen entre Patraix, Malilla, Algirós i Exposició 
21 juliol 2019 13:48h
La Junta de Govern Local del 12 de juliol va aprovar la concessió de llicències per a 623 noves vivendes a València, quasi el doble de les sol·licitades el 2015. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. "L'Ajuntament de València continua millorant els terminis de concessió de llicències d'obra de nova planta", ha afirmat la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. D'aquesta manera s'ha manifestat sobre la decisió de la Junta de Govern Local del passat dia 12 de juliol per a concedir llicències per a 623 noves vivendes a la ciutat, quasi el doble de les sol·licitades el 2015, amb terminis de tramitació de vora nou mesos.

Es tracta de diverses promocions que es distribueixen pels barris de Patraix (189 vivendes), Malilla (416 vivendes), Algirós (12 vivendes) i Exposició (6 vivendes). 

"La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha millorat el funcionament del servei de llicències urbanístiques en els últims quatre anys amb la incorporació de personal, la reordenació del servei i la simplificació de tràmits", ha explicat la regidora. I ha afegit: "Això ha permés que, tot i l'augment de la càrrega de treball per la millora de la situació econòmica, que ha passat de 329 vivendes sol·licitades el 2015 a 2.990 el 2018, els terminis de concessió no solament no hagen augmentat proporcionalment, sinó que fins i tot hagen millorat".

Gómez també ha volgut recordar que els terminis "no depenen només de l'Ajuntament, sinó que els projectes entregats estiguen complets i siguen correctes, dins dels terminis d'esmena d'errors per part dels sol·licitants". "És per això que s'ha inclòs en la nova Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) la possibilitat que empreses col·laboradores puguen treballar amb els ajuntaments perquè eixa documentació arribe completa i correcta en un primer moment, de manera que es redueixen els terminis de tramitació", ha afegit. Aquesta mesura, juntament amb altres incloses en la LOTUP, començarà d'ací a poc temps a contribuir a millorar els terminis de tramitació.

next