L'Ajuntament d'Alacant denuncia la crema de vint contenidors per un cost de més 50.000 euros

La Policia Local creu que l'incendi dels abocadors va ser intencionat
2 novembre 2019 13:36h
Els incendis s'han produït "de manera simultània i progressiva" en el centre d'Alacant de dijous a dissabte. / DLV

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Alacant ha denunciat la crema de vint contenidors de fem i reciclatge en els últims dies de manera progressiva a la ciutat. Segons ha advertit el consistori, el cost d'aquestes accions podria superar els 50.000 euros. 

La Policia Local d'Alacant, que està investigant les cremes pel fet que tot apunta que són intencionades, ha organitzat un dispositiu per a detindre els presumptes autors i evitar nous danys.

Des del consistori, el regidor de Seguretat, José Ramón González, ha considerat "molt greu" el perjudici que comporten i ocasionen aquests incendis de contenidors i ha confiat que "com més prompte millor la policia detinga els autors". 

L'edil ha denunciat que el cost de les accions podria superar els 50.000 euros i ha explicat que això "suposa una inversió en efectius i mitjans municipals, amb el trasllat dels cossos i forces de seguretat per a la seua extinció i localització de l'autor, i dels serveis de neteja per a la seua retirada de la via pública".

Segons els bombers del SPEIS, els incendis s'han produït "de manera simultània i progressiva" en el centre d'Alacant del dijous al dissabte, amb la crema de contenidors als carrers de l'Arquitecte Morell, Roda de Melilla, Reis Catòlics, Oscar Esplá, Doctor Just, Carlet, San Agatángelo, Churruca, Salamanca, Alona, Pintor Aparicio, Aguilera i Isabel la Catòlica.

La Policia Local està investigant els fets i els primers indicis apunten al fet que són intencionats. A més, el consistori ha posat en marxa un operatiu per a localitzar als autors.

Els actes vandàlics van començar la nit del dijous, amb la primera crema d'un contenidor al carrer d'Alona amb l'avinguda d'Aguilera, i "progressivament es van anar produint durant el matí, vesprada i nit, així com aquesta matinada del diumenge, en la qual es van cremar quatre contenidors més", l'últim al carrer dels Reis Catòlics.

Els bombers del SPEIS s'han desplaçat fins a vint ocasions a diferents barris d'Alacant, amb dues dotacions i sis efectius cada vegada que s'ha produït un incendi d'un contenidor, per a controlar-los "amb celeritat" i extingir-los i evitar que es propagaren als vehicles que es troben aparcats en les zones contigües.

next