El ple de l'Ajuntament rep la confirmació de 'València' com a denominació única de la ciutat

El TSJ va rebutjar el recurs del Partit Popular, ja que considera que el canvi del topònim es va fer respectant la normativa i amb informes que avalaven la decisió
31 octubre 2019 18:50h
El PP va interposar un recurs contra el decret del Consell que va aprovar l'adaptació de la denominació. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). El ple de l'Ajuntament de València ha rebut aquest dijous la confirmació de l'ús exclusiu i normatiu de la denominació València com a nom oficial de la ciutat, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ), que desestima el recurs interposat en el seu moment contra el decret del Consell que va aprovar l'adaptació de la denominació.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha pres la paraula davant el ple per a subratllar els arguments del TSJ, que asseguren que confirmen que l'expedient que va donar lloc al canvi de denominació "estava perfectament raonat i justificat, i amb tots els informes preceptius", segons ha informat el consistori en un comunicat.

A més, la regidora ha recordat que més del 80% dels municipis valencianoparlants "ha canviat els seus noms a la denominació en la llengua autòctona".

En aquest punt ha intervingut la portaveu del grup popular, María José Catalá, qui ha insistit a fer valdre determinats informes d'entitats locals, contraris a aquesta denominació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next