L'AIReF situa el País Valencià entre les autonomies que més han crescut en el tercer trimestre del 2019

El creixement valencià ha estat al voltant del 2,1%
5 novembre 2019 13:57h
L'AIReF ha publicat aquest dimarts la seua previsió d'increment del PIB de les autonomies. / EFE

VALÈNCIA. El País Valencià està entre les autonomies que van liderar el creixement del producte interior brut (PIB) en el tercer trimestre, segons l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF). Astúries va liderar el creixement, seguida de Múrcia, Andalusia, Castella-la Manxa i el País Valencià, amb unes taxes interanuals superiors al 2%.

L'AIReF ha publicat aquest dimarts la seua previsió d'increment del PIB de les autonomies mitjançant la metodologia Metcap, específicament creada per la divisió d'Anàlisi Econòmica de la institució. 

En el seu estudi del tercer trimestre, assenyala que, en taxa interanual, el PIB d'Espanya està en el 2% en el trimestre i en el 0,4% en la dada intertrimestral. Astúries va registrar el major creixement interanual, amb el 2,3%; seguida de Múrcia, amb un 2,2%, i d'Andalusia, Castella-la Manxa i al País Valencià, amb un 2,1% en els tres casos.

En taxes intertrimestrals, el PIB que més va augmentar va ser el de Múrcia, amb un 0,6%; seguida d'Astúries, Castella-la Manxa, Catalunya, el País Valencià, Extremadura i Galícia, amb un 0,5%.

Un 0,4% van avançar Andalusia, Castella i Lleó, Madrid, Navarra, el País Basc i La Rioja, i un 0,3%, Aragó i Cantàbria. Per contra, les que menys van créixer van ser les Balears i les Canàries, un 0,2% en tots dos casos.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next