Air Nostrum cancel·la 148 vols en les tres primeres jornades de vaga de pilots

Les aturades comencen aquest dilluns i s'estendran tota la Setmana Santa
15 abril 2019 11:00h
De moment s'han cancel·lat 47 vols d'aquest dilluns, 49 de dimarts i 52 de dimecres. / EUROPAPRESS

VALÈNCIA. Air Nostrum ha cancel·lat 148 vols durant els tres primers dies de la vaga que comença hui convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) i que afectarà prop de 10.000 passatgers els dies 15, 16 i 17 d'abril, segons la companyia aèria. Les aturades de 24 hores es repetiran els dies 22, 23 i 24 d'abril.

En concret, per a aquest dilluns s'han cancel·lat 47 vols i també 49 del dimarts i 52 del dimecres. L'aerolínia assenyala que l'aplicació dels serveis mínims decretats per Foment permetrà operar el 76,4% dels 627 vols programats per al dilluns, dimarts i dimecres pròxims, en plena operació eixida de Setmana Santa.

Air Nostrum, que ha lamentat els "inconvenients causats" i ha agraït als clients la seua "comprensió", anunciarà aquesta setmana vinent el llistat de vols cancel·lats dels dies 22, 23 i 24 d'abril.

El Ministeri de Foment ha establit que els serveis mínims entre l'estat espanyol i l'estranger siguen del 47% els dies 15, 16, 17 i 22 d'abril i del 45% els dies 23 i 24, en el cas d'aquells que superen les cinc hores i en el cas dels que uneixen aeroports espanyols amb ciutats estrangeres, mentre que els serveis mínims dels vols domèstics seran del 31% els dies 15, 16, 17 i 22 d'abril, del 29% els dies 23 i 24 i del 100% a les illes.

Air Nostrum recorda que els serveis mínims contemplen el 100% dels vols amb origen o destinació Balears, Canàries i Melilla i dels vols en Obligació de Servei Públic (OSP) en territoris peninsulars (Almeria-Sevilla, Badajoz-Madrid i Badajoz-Barcelona).

Reemborsament o reubicació en altres vols

La companyia indica que els clients afectats per aquestes cancel·lacions poden optar pel reembossament dels bitllets o la reubicació en vols o dates alternatives per a volar fins al 10 de maig, segons disponibilitat.

A més, aquells que hagen adquirit els seus bitllets a través d'iberia.com rebran un missatge d'aquesta companyia, per a la qual Air Nostrum opera els vols afectats, sobre la incidència que s'haja produït. Tanmateix, si han adquirit els bitllets a través d'una agència de viatges, serà aquesta qui contacte amb els clients. En cas de no rebre cap notificació, ha explicat, poden contactar amb Serviberia o la seua agència de viatges per a veure les alternatives disponibles.

Air Nostrum ha ressaltat que manté l'"actitud negociadora" per a intentar desconvocar les aturades i està fent "tot el possible per a minimitzar els trastorns que aquesta vaga està provocant en els passatgers que viatjaran eixos dies". El Sepla protesta per l'"increment en el desviament de la producció a altres aerolínies".

Al desembre, i després de tres jornades de vaga, Air Nostrum i Sepla van arribar a un acord per a limitar al 20% l'externalització amb tercers i evitar que les aturades s'estengueren fins al Nadal. La companyia es va comprometre aleshores a no recórrer a l'externalització per damunt del 20%, així com a recuperar tots els avions ATR turbohèlix.

L'Audiència Nacional va rebutjar el divendres la mesura cautelar sol·licitada per Air Nostrum en la qual demanava la supressió de la vaga convocada pel Sepla en entendre que la convocatòria de les aturades no s'efectua amb motiu de la negociació del conveni, com reclama la companyia, sinó per a l'exigència del compliment de l'acord del passat 14 de juny i "en defensa dels interessos professionals dels pilots".

next