Àgueda Micó, convençuda que aquest cap de setmana "s'avançarà molt" en les negociacions del Botànic 2.0

El Bloc ha celebrat aquest dissabte el seu Consell Nacional, en el qual ha analitzat el resultat de les eleccions municipals i europees
8 juny 2019 16:47h
Micó assegura que als municipis donaran suport a la força progressista més votada. / BLOC

VALÈNCIA. La coportaveu de Compromís i coordinadora general del Bloc, Àgueda Micó, ha detallat que, actualment, les comissions negociadores del Pacte del Botànic es troben "treballant l'estructura institucional" i s'ha mostrat "convençuda" que aquest cap de setmana es podrà "avançar molt més" en aquest àmbit per a "teixir el millor govern per a les valencianes i els valencians que completen les polítiques del canvi".

Així ho ha assenyalat la coordinadora general del Bloc, una de les tres formacions que integren Compromís, durant el Consell Nacional de la formació que s'ha celebrat aquest dissabte a València. Allí, ha fet balanç de les eleccions del 26 de maig, on ha considerat que "la potent estructura territorial i d'implantació" que tenen en tot el territori valencià els "ha permés consolidar els seus resultats".

Micó ha destacat que en el Botànic II hi haurà "tot un eix respecte a les reivindicacions valencianes i al finançament valencià fermament fixat". "Perquè es fa evident el problema seriós que pateix la ciutadania valenciana i el compromís per part del Botànic II de solucionar aquesta problemàtica històrica", ha agregat.

Sobre aquest tema, ha defensat que s'està "aprofundint en les polítiques botàniques on el valencianisme, que només Compromís encarna, ha sigut i continuarà sent una part activa i decisiva".

Sobre els comicis del 26M, Micó ha destacat l'augment de regidories de Compromís, que ascendeixen a prop de 730, i l'augment de les majories absolutes de la coalició, que s'han doblat.

"Compromís ha aconseguit consolidar-se malgrat la pujada del Partit Socialista, una pujada que ha acabat amb els partits a la seua esquerra en tots els territoris de l'Estat excepte en el valencià", i tot, en paraules de Micó, "gràcies al fet que, a més de bons lideratges, Compromís tenim una estructura territorial i d'implantació molt potent que no tenen altres formacions".

Eleccions europees

Quant al resultat de les eleccions europees, ha destacat que "els resultats han sigut millors que el 2014 al territori valencià, on s'ha aconseguit major percentatge de vot, tenint en compte la gran participació que han registrat les eleccions europees". Encara així, ha lamentat que no han "pogut obtindre representació" i que són "la primera força que s'ha quedat sense escó europeu".

Al fil de les valoracions de les europees, el candidat Jordi Sebastià ha agraït els 190.000 vots que ha aconseguit la coalició de Compromís per Europa en el territori valencià, "on ha augmentat respecte dels resultats de les anteriors eleccions europees".

Sebastià també ha lamentat que "en resta de territoris de l'Estat on hi havia formacions que integraven la coalició Compromís per Europa no s'ha donat aquest increment similar i necessari per a aconseguir un eurodiputat".

Acords en municipis

Sobre els pactes postelectorals, Micó ha indicat que en el si del Botànic II s'ha acordat que als ajuntaments es donarà suport a la força d'esquerres amb més regidors perquè mantinga l'alcaldia els quatre anys i "li done estabilitat al govern", i que només es compartiran alcaldies en cas que hi haja empat de regidors.

next