Agroseguro estima en 3 milions d'euros les indemnitzacions als cítrics per la pedra

Les tempestes de pedra registrades durant l'última setmana d'agost van afectar més de 900 hectàrees.
3 setembre 2019 12:10h
Especialment nocius van ser els episodis de pedra del dia 27 d'agost, que van afectar, fonamentalment, més de 20 milions de quilograms de cítrics. / Imatge d'arxiu

ALACANT. Agroseguro calcula indemnitzacions de tres milions d'euros com a conseqüència dels danys causats per la pedra als termes municipals d'Oriola, Benferri, Algorfa, Benejússer i Almoradí, al Baix Segura. 

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, les produccions de cítrics són les més afectades després de les "intenses i reiterades" tempestes de pedra que es van registrar en l'última setmana del mes d'agost a la comarca meridional d'Alacant, amb més de 900 hectàrees danyades. 

Especialment nocius van ser els episodis de pedra del dia 27 d'agost, que van afectar, fonamentalment, més de 20 milions de quilograms de cítrics amb diferents nivells d'afecció, destacant per la seua intensitat les produïdes a Benferri.

El sistema d'assegurances agràries assegura que els treballs de taxació d'aquests sinistres ja han començat, per la qual cosa conviden els assegurats al fet que remeten els comunicats de sinistre "com més prompte millor". Tant els danys per riscos com la pedra estan coberts pel sistema d'assegurances agràries.

next