Agricultura proposa crear equips especialitzats per a agilitar la tramitació de la Sol·licitud Única de la PAC

El tràmit inclou les ajudes directes, les sol·licituds agroambientals, les de cessions de drets i les al·legacions sol·licitades al Sistema d'Informació Geogràfica de parcel·les agrícoles, entre d'altres
5 novembre 2019 16:45h
La directora general de la PAC, Maite Cháfer, assegura que la iniciativa "millorarà notablement l'eficàcia de l'Administració". / GVA 

VALÈNCIA (EP). La Conselleria d'Agricultura ha anunciat que crearà "equips especialitzats" per a agilitar la tramitació de la Sol·licitud Única de la PAC, que inclou les ajudes directes, les sol·licituds agroambientals, les de cessions de drets, les peticions d'accés a la reserva nacional i les al·legacions sol·licitades al Sistema d'Informació Geogràfica de parcel·les agrícoles (SIGPAC), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La directora general de la PAC, Maite Cháfer, ha assegurat que la iniciativa –que aquest dimarts ha posat en marxa una prova pilot de formació intensiva– "millorarà notablement l'eficàcia de l'Administració en la gestió de la Sol·licitud Única", que a partir del pròxim 1 de febrer tramitarà més de 100 milions d'euros a uns 50.000 titulars d'explotacions agràries valencianes.

Cháfer ha explicat que la gestió centralitzada en tècnics i administratius especialistes agilitarà el rendiment, que es traduirà en pagaments més ràpids, a més de perfeccionar la qualitat del treball que rebaixarà la taxa d'error.

El procés de tramitació de la Sol·licitud Única és "complex i exigent" i, tot i que la necessitat de simplificar el tràmit és una reivindicació recurrent, les successives modificacions de la normativa comunitària no han aconseguit alleujar la càrrega sobre l'Administració, ha argumentat.

Els nous equips de personal expert en la matèria pretenen, així, donar una resposta funcional sense necessitat d'alterar l'estructura orgànica de la Conselleria per a afrontar el pròxim exercici de Sol·licitud Única 2020.

next