Agricultura convoca el Pla 2019 d'ajudes per a la subscripció d'assegurances agràries

La subvenció està dotada de 24,5 milions d'euros
25 març 2019 13:48h
La resolució de convocatòria fomenta la contractació d'aquestes assegurances per a garantir la rendibilitat de les explotacions agràries. / GVA

VALÈNCIA. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dilluns la resolució per la qual la Conselleria d'Agricultura convoca el Pla 2019 de les ajudes destinades a la subscripció d'assegurances agràries i que mantenen el seu pressupost de 24,5 milions. Es tracta de fons públics propis destinats al fet que el preu que paguen els productors agraris per la pòlissa siga menor.

Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, l'activitat agrícola i ramadera treballa amb éssers vius i per tant està sotmesa a inclemències climàtiques, plagues, malalties i diversos problemes que poden causar minvaments importants en la producció. Per això, els productors compten amb les assegurances agràries per a aconseguir una estabilitat en les seues rendes.

La resolució de convocatòria fomenta la contractació d'aquestes assegurances per a garantir la rendibilitat de les explotacions agràries, sobretot en aquells cultius on l'assegurament no és una pràctica habitual, és el cas de produccions com la de l'olivera, l'ametler o del sector de la ramaderia. De fet, el foment de l'assegurança agrària és el mitjà que permet en molts casos la supervivència dels agricultors davant les adversitats climàtiques.

Es vol fomentar la contractació de les assegurances agràries en els cultius de secà, sotmesos al risc de l'absència de pluges amb la consegüent afecció a la rendibilitat d'aquestes explotacions agràries.

A més, dins de la política de suport a la qualitat dels productes agroalimentaris, es mantenen les subvencions addicionals per a les assegurances que emparen produccions incloses en sistemes de protecció de qualitat agroalimentària com Denominacions d'Origen Protegides (DOP), Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) i agricultura ecològica (CAECV). També es mantenen les ajudes a les pòlisses associatives, contractades per entitats associatives.

next