Agricultura i el Ministeri radiografiaran el sector agrari i ramader valencià per a conéixer la seua evolució

L'acord entre el Consell i el govern espanyol és anual i servirà per a recollir dades referents al 2019
29 novembre 2019 12:42h
L'objectiu és establir una acció conjunta de les dues administracions en matèria d'estadística. / AVA-ASAJA

VALÈNCIA. El Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació sobre estadístiques agrícoles, ramaderes i pesqueres.

L'objectiu del present acord, que té caràcter anual, consisteix a establir una acció conjunta de les dues administracions en matèria d'estadística per a la recollida de dades en explotacions agràries i ramaderes; establiments i empreses industrials agroalimentàries, i mercats de productes agraris i ramaders, així com l'enregistrament i validació en l'àmbit territorial valencià durant l'any 2019.

La Conselleria s'encarregarà de realitzar les operacions estadístiques d'interés autonòmic acordades entre totes dues parts i traslladar la informació necessària al Ministeri d'Agricultura.

Per part seua, el Ministeri finançarà amb un total de 124.484,76 euros els treballs que ha de realitzar la Generalitat per a la realització de les operacions estadístiques. A més, es compromet a tractar, depurar, integrar i difondre aquests treballs en les estadístiques estatals.

Aquesta actualització de la informació estadística agroalimentària permet incrementar l'eficiència de les Administracions Publiques i conéixer la situació estructural i l'evolució conjuntural, d'interés per al conjunt dels agents polítics, socials, econòmics i científics relacionats amb el sector.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next