Agricultura convoca ajudes per 1,8 milions d'euros per a distribuir fruites i llet als centres educatius

Les subvencions inclouen l'organització de visites a explotacions agrícoles i activitats destinades a connectar els xiquets amb l'agricultura i els hàbits alimentaris saludables
28 febrer 2019 10:56h
La partida per a fruites i hortalisses rebrà una quantia de més d'1.611.000 euros, mentre que la reservada per a llet compta amb més de 216.000 euros. / GENERALITAT

VALÈNCIA. La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes a la distribució de fruites, hortalisses i llet als centres escolars per al curs 2018-2019 amb un pressupost d'1,8 milions d'euros de les quals es beneficiaran 650 col·legis valencians i prop de 140.000 alumnes.

La convocatòria d'ajudes, que acaba de ser publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, torna a prioritzar el finançament de compra de productes ecològics, de proximitat i amb segell de qualitat diferenciada reconeguda per la UE amb reglaments específics –amb garantia d'origen DOP i IGP. En concret, la partida per a fruites i hortalisses rebrà una quantia de més d'1.611.000 euros, mentre que la reservada per a llet compta amb més de 216.000 euros.

Aquest pla té com a principal objectiu incrementar el consum de fruites, hortalisses i productes lactis en els menors, així com millorar els seus hàbits en el consum de productes més saludables i generar consciència de la importància de consumir productes locals, frescos i mediambientalment sostenibles. Així mateix, es pretén que en aquesta nova campanya, i a través de les mesures d'acompanyament, es puga continuar avançant en sostenibilitat alimentària i economia circular en l'entorn educatiu evitant especialment l'ús d'envasos de plàstic d'un sol ús i reduint al màxim el desaprofitament alimentari.

Les subvencions –que estan finançades pel Fons Europeus d'Agricultura (FEAGA), la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació– sufraguen el cost dels productes subministrats i entregats als centres escolars per al seu consum –costs d'adquisició, lloguer o arrendament financer d'equips utilitzats en el subministrament i distribució dels productes– i diferents activitats.

Activitats ludicoeducatives

En concret, dins d'aquestes mesures se realitzaran activitats per a fomentar la conscienciació del consum conscient i responsable, així com per a ressaltar el paper de l'agricultor en la qualitat de l'alimentació i en la conservació del territori: preus dignes dels productes agroalimentaris; hàbits alimentaris saludables; cadenes alimentàries locals; producció sostenible i ecològica; lluita contra el canvi climàtic, i balafiament d'aliments, explica la Generalitat en un comunicat.

També inclouen l'organització de visites a explotacions agrícoles i activitats similars, destinades a reconnectar els xiquets amb l'agricultura, així com mesures destinades perquè els xiquets coneguen l'activitat agrícola, els hàbits alimentaris saludables, les cadenes alimentàries locals, la producció ecològica, la producció sostenible i la lluita contra el malbaratament d'aliments.

El termini de presentació de les sol·licituds per a participar en tots dos programes finalitza el pròxim dia 20 de març del 2019 i l'activitat en la qual consisteixen tots dos programes es desenvoluparà durant el que queda de curs escolar 2018-2019.

next