Agricultura concedeix ajudes per valor de 250.000 euros per a incentivar el consum ecològic i responsable

Les subvencions van destinades a programes educatius i de formació i divulgació
30 juliol 2019 18:52h
La Conselleria finançarà 11 projectes amb aquestes subvencions. / GVA

VALÈNCIA. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució per a la concessió d'ajudes destinades a programes i projectes educatius, i de formació i divulgació, per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit valencià en el marc del I Pla Valencià de la Producció Ecològica.

Aquestes subvencions, que compten amb un pressupost de 250.000 euros, han pogut ser sol·licitades per entitats associatives agràries, associacions, fundacions i empreses del sector agroalimentari. Les ajudes es divideixen en dues modalitats diferents, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La primera, de la modalitat A, té com a objecte promoure els processos educatius i activitats pedagògiques per a treballar els objectius d'un consum ecològic i responsable en i des de les institucions i centres educatius públics o sostinguts amb fons públics.

De la mateixa manera, també busca impulsar en l'alumnat, i en el conjunt de la comunitat educativa, coneixements, valors i actituds capaces de generar una cultura del consum ecològic i responsable compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, a més de promoure la transició cap a un nou model agroalimentari incloent, equitatiu i sostenible.

D'altra banda, les subvencions de la modalitat B pretenen promoure les intervencions orientades a la sensibilització de la societat en el seu conjunt o a determinats sectors de la mateixa en particular que promoguen i augmenten la conscienciació i el compromís ciutadà solidari amb la consecució del consum ecològic, el canvi climàtic i un nou model agroalimentari.

En concret, es financen un total de set iniciatives dins de la Modalitat A, que suposen un total de 222.528,29 euros del total del pressupost. Dins de la modalitat B es financen quatre projectes, que comptaran amb un total de 27.471,71 euros.

next