Agricultura avança amb el sector en les solucions per a afrontar la crisi citrícola

En una trobada entre la Conselleria i els representants agraris s'ha abordat la retirada de fruita per a suc i l'inici d'una campanya de promoció de la taronja
5 febrer 2019 17:30h
En la trobada s'ha parlat també sobre la regulació dels productes fitosanitaris i el seu efecte en els acords comercials internacionals. / GVA

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha presidit una nova reunió amb representants del sector citrícola per a continuar el treball conjunt sobre solucions enfront de la crisi de la citricultura valenciana.

En aquest sentit s'ha expressat durant la reunió de seguiment de la campanya citrícola, al costat del director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, i la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, Maite Chàfer, amb representants d'AVA-Asaja, Fepac-Asaja, UPA, La Unió, COAG-CV, FECOAV i el Comité de Gestió de Cítrics després de les recents jornades de treball amb la Comissió Europea a Brussel·les.

La reunió ha abordat l'avanç de la retirada de producció per a destinar-la a la indústria transformadora; l'inici d'una campanya de promoció de la taronja valenciana; el finançament d'ajudes de mínims i crèdits bonificats, i la regulació dels productes fitosanitaris i el seu efecte en els acords comercials internacionals.

Quant als volums de taronges i xicotets cítrics retirats amb destinació a la producció de suc per a distribució gratuïta, les últimes dades actualitzades indiquen que al País Valencià s'han retirat 6.316.202 tones i que és la principal autonomia a retirar xicotets cítrics, amb el 64% del total estatal.

En tot cas, s'ha produït un alentiment en els enviaments a transformació per part de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH) pel fet que ja s'han deslliurat de volums emmagatzemats, que existeix menys pressió d'estocs i que la qualitat dels xicotets cítrics existents en camp és menys apta per a la indústria.

Així mateix, s'ha tractat sobre l'inici d'una campanya de promoció de cítrics per a fomentar el seu consum en l'àmbit estatal i internacional, que es duria a terme a través de la Interprofessional Citrícola Espanyola Intercitrus, composta per entitats agràries i professionals de l'àmbit de la producció i de la indústria.

En aquest punt, les organitzacions agràries hauran de marcar els objectius i els consumidors potencials als quals adreçar-se, així com l'elaboració de la campanya.

next