L'afluència de creueristes al port de València fins a l'octubre va créixer un 6% respecte a l'any anterior

Durant els deu primers mesos del 2019 han arribat en creuer a la ciutat 378.365 visitants
6 desembre 2019 19:40h
Els creueristes van suposar un 27,5% dels més de 32,6 milions de passatgers que van utilitzar el transport marítim a l'estat espanyol en els deu primers mesos d'enguany. / JUAN CARLOS CÁRDENAS, EFE

MADRID, VALÈNCIA (EFE). L'afluència de creueristes al port de València va créixer un 6% en els deu primers de l'any respecte al mateix període del 2018, amb 378.365 visitants, encara que a l'octubre va registrar una caiguda del 7,8% –malgrat ser l'únic port que va registrar un increment en el nombre de vaixells–.

En els deu primers mesos de l'any, Barcelona es manté com l'autoritat portuària amb major volum de creueristes en xifres absolutes, amb 2,8 milions, un 2,6% més. No obstant això, a l'octubre, quan van començar els aldarulls arran de la sentència per l'1- va patir descensos tant en passatgers com en vaixells, ja que es van desviar creuers a altres ports.

Realment, només dues autoritats portuàries van experimentar una evolució positiva a l'octubre: les Balears, amb un 9,8% més de passatgers, i la Badia de Cadis, amb un repunt del 13,7%.

Respecte al nombre de vaixells, a l'octubre només València va registrar un increment davant els decreixements en la resta dels principals ports.

Els creueristes van suposar un 27,5% dels més de 32,6 milions de passatgers que van utilitzar el transport marítim a l'estat espanyol en els deu primers mesos d'enguany, un 3,3% més que l'anterior.

next