Els afectats per la gota freda podran demanar ajudes a partir del dilluns

El termini per a sol·licitar les subvencions és de quinze dies hàbils i estarà obert fins al 14 d'octubre
22 setembre 2019 17:55h
Després de presentar la instància per a demanar les ajudes, els afectats rebran un avançament de 1.500 euros per habitatge. / EFE

VALÈNCIA. Els afectats pel recent temporal de pluges poden sol·licitar a la Generalitat, des d'aquest dilluns 23 de setembre, l'avançament per a adquirir béns domèstics de primera necessitat, ha informat l'executiu autonòmic en un comunicat. Després de presentar la instància rebran un avançament de 1.500 euros per habitatge, una ajuda que es podrà ampliar fins als 4.500 euros per beneficiari en funció dels danys que s'hagen patit a causa de les inundacions.

En total, el Consell ha habilitat una partida extraordinària de 13,5 milions d'euros per a aquests pagaments d'urgència a les persones físiques perquè es recupere la normalitat en breu.

Segons ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, la Generalitat desplegarà, a partir d'aquest dilluns, una dotació de tècnics administratius que se situaran als ajuntaments afectats "per a informar i ajudar els damnificats en els tràmits necessaris per a accedir a les subvencions i, a més, entrarà en funcionament una oficina central de gestió a Oriola".

En aquest sentit, hi haurà tècnics de la Generalitat en cadascun dels huit municipis més afectats amb els mitjans informàtics necessaris i formularis de sol·licitud impresos perquè les persones afectades només hagen d'emplenar-los i signar-los per a iniciar la tramitació.

La resta d'ajuntaments on la incidència del temporal va ser menor comptarà amb una oficina itinerant a mesura que la seua presència siga necessària a sol·licitud de les autoritats municipals.

Tot això es deu al fet que "l'objectiu és que els pagaments es tramiten amb la màxima celeritat perquè puguen arribar als afectats com més prompte millor", ha explicat la consellera Gabriela Bravo. El termini per a sol·licitar les subvencions és de quinze dies hàbils, és a dir, fins al pròxim 14 d'octubre.

Gabriela Bravo ha explicat que es tracta d'un "procediment administratiu senzill per al qual la ciutadania comptarà amb l'assessorament i ajuda dels tècnics de la Generalitat".

En aquest sentit, Bravo ha recalcat que el Consell "està ja aportant tots els recursos materials i humans a fi que les ajudes es cobren de forma immediata".

next