L'Aemet manté l'alerta per altes temperatures al litoral i preveu tempestes a les comarques de l'interior

El termòmetre arribarà fins als 40 graus a Oriola i fins als 38 a Gandia i Ontinyent
7 juliol 2019 10:41h
El risc d'incendis forestals és extrem en tot el territori. / EFE

VALÈNCIA. La jornada d'aquest diumenge ve marcada per les altes temperatures, amb avisos taronja actius en el litoral de les demarcacions de València i Alacant, i la possibilitat de tempestes a la vesprada a l'interior, que podran portar associades ratxes fortes de vent, segons la predicció de l'Aemet.

Els termòmetres fregaran els 40 graus a diversos punts del País Valencià. A Oriola (el Baix Segura), el mercuri oscil·larà entre els 40 i 24 graus. Elx (el Baix Vinalopó) arribarà als 38 graus i no baixarà dels 23, mentre que a Alacant s'espera arribar als 36 graus, amb una mínima de 23.

A València, la temperatura màxima serà de 39 graus i els termòmetres no baixaran dels 25. Gandia (la Safor) i Ontinyent (la Vall d'Albaida) esperen pujar fins als 38 graus. Quant a Castelló de la Plana, es registraran temperatures màximes de 33 i 36 graus. La ciutat espera una màxima de 36 graus i una mínima de 24.

A més, hi haurà intervals de núvols alts. A l'interior, es registrarà nuvolositat d'evolució diürna i tempestes a la vesprada, amb probabilitat que s'estenguen al litoral central. El vent bufarà variable fluix amb intervals de sud-oest moderat a l'interior de la demarcació de València. Poden donar-se ratxes fortes de vent a la vesprada associades a les tempestes.

Així, les tempestes, en general amb poca precipitació, poden comportar ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora, per la qual cosa es manté actius avisos grocs a les comarques del nord de la demarcació de Castelló i gran part de la demarcació València, ha indicat l'Aemet a través de Twitter.

A més, el risc d'incendis forestals és extrem en tot el territori, amb un nivell de preemergència 3, que implica la prohibició d'encendre qualsevol tipus de foc, ha explicat el 112.

next