Els advocats de l'Estat rebutgen "qualsevol intent d'ingerència o pressió" que "condicione" la seua feina

El grup afirma que han d'actuar d'acord amb "criteris tècnics i jurídics" 
29 desembre 2019 17:33h
L'associació avisa els que vulguen "desvirtuar o condicionar l'exercici de les funcions" que els advocats de l'Estat treballen d'acord amb "criteris tècnics i jurídics". / ACN

BARCELONA (ACN). L'Associació d'Advocats de l'Estat rebutja en un comunicat "qualsevol intent d'ingerència o pressió, i especialment d'amenaça" per a influir en la seua feina. En ple debat sobre l'informe que l'Advocacia de l'Estat ha de presentar en relació al cas d'Oriol Junqueras –i que ERC considera clau de cara a les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez– l'associació avisa els que vulguen "desvirtuar o condicionar l'exercici de les funcions" que els advocats de l'Estat treballen d'acord amb "criteris tècnics i jurídics".

"Som professionals del dret i servidors públics per oposició que garantim des del 1881 el compliment de la llei i el dret. Això és el que ens uneix", afirma el comunicat, impulsat pel consell directiu de l'associació. L'Advocacia de l'Estat té marge fins al 2 de gener per presentar les seues al·legacions al Tribunal Suprem sobre la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre Junqueras.

El contingut de l'informe, que ha de definir si segons els advocats de l'Estat Junqueras ha de poder sortir o no de la presó per recollir l'acta de l'Eurocambra, és molt important per a ERC per decidir què fer de cara a la investidura.

Divendres, la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, va afirmar en roda de premsa que si l'Advocacia de l'Estat presenta el seu informe dilluns, encara hi ha "temps físic" per tancar l'acord amb ERC i programar un ple d'investidura pels dies 2, 3 i 5 de gener.


next