L'advocat dels bebés furtats considera que el Suprem hauria de manifestar-se sobre una possible prescripció 

Enrique Vila afirma que amb la mort del doctor Eduardo Vela, l'únic metge jutjat a Espanya pel cas del robatori de bebés, "el procés decau segur, ja que no hi ha acusat per defunció i es tanca el cas"
23 octubre 2019 12:00h
L'any 2017, Enrique Vila va considerar un "èxit molt important" l'obertura del judici oral contra el doctor Vela pel robatori d'un bebé l'any 1969 i va assenyalar que era un "exemple a seguir per altres òrgans judicials". / MANUEL BRUQUE, EFE

VALÈNCIA (EFE). L'advocat que va destapar el cas dels bebés robats a l'estat espanyol, Enrique Vila, afirma que amb la mort del doctor Eduardo Vela, l'únic metge jutjat a Espanya pel cas del robatori de bebés, "es tanca el cas" però considera que el Suprem hauria de manifestar-se sobre la prescripció o no d'eixe delicte.

En declaracions a EFE, el lletrat valencià i president de SOS Raíces Adoptados ha assegurat que, en la seua opinió, "el procés decau segur, [ja que] no hi ha acusat per defunció i es tanca el cas". El doctor Vela va morir aquest dilluns amb 86 anys a Madrid. 

Amb tot, l'advocat considera que "en la mateixa resolució del Suprem podrien donar tancat el cas per la mort del condemnat però també manifestar-se sobre la prescripció o no d'aquest delicte". "Entenc que poden fer-ho", apunta.

L'any 2017, Enrique Vila va considerar un "èxit molt important" l'obertura del judici oral contra el doctor Vela pel robatori d'un bebé l'any 1969 i va assenyalar que era un "exemple a seguir per altres òrgans judicials".

Amb la mort de Vela, la Justícia tanca una porta més per a pronunciar-se sobre els bebés robats, ja que el procediment del metge al Suprem es veurà abocat a decaure i amb això no hi haurà forma d'entrar a resoldre –almenys ara com ara– la prescripció, que bloqueja centenars de causes.

Aquest és l'assumpte que condiciona el recorregut judicial dels procediments per bebés robats i que, fins i tot, va limitar l'acció penal contra Vela, considerat culpable per l'Audiència Provincial de Madrid de la sostracció d'Inés Madrigal l'any 1969 en una clínica madrilenya, però absolt per la prescripció del delicte.

next