L'Advocacia de la Generalitat demana noves proves per a determinar si es van desviar fons del circuit de la F1

Els advocats del Consell consideren que la Intervenció no va poder determinar en el seu informe possibles desviaments econòmics perquè no "disposa del criteri tècnic necessari"
3 juny 2019 17:30h
L'Advocacia demana a la jutgessa instructora ordenar noves diligències per a completar l'informe sobre el possible desviaments de diners públics. / EFE

VALÈNCIA. L'Advocacia de la Generalitat Valenciana ha presentat aquest dilluns un escrit davant el jutjat d'instrucció número 17 en el qual reclama que s'amplie la investigació respecte al suposat desviament de diners públics en les obres de construcció del circuit de Fórmula 1 de València per a aclarir alguns aspectes que, al seu judici, van quedar pendents després de l'informe de la Intervenció.

Segons ha pogut saber Diari La Veu, la petició de l'Advocacia s'alinea amb l'argumentat de la instructora en els seus últims escrits i reclama diligències addicionals per a completar l'informe que ja obra en la causa redactada per l'interventor de la Generalitat.

En aquest escrit, l'interventor, en qualitat de perit judicial, va indicar que no disposava del criteri tècnic per a valorar els pressupostos base de licitació de les obres i els preus de determinats contractes per a la construcció del circuit, ni tampoc sobre les puntuacions assignades a cada oferta.

Per això, l'Advocacia de la Generalitat reclama ara que aquestes qüestions, orientades a determinar possibles desviacions econòmiques, siguen examinades pels mitjans tècnics que corresponguen.

Aquesta petició de l'Advocacia, que exerceix l'acusació particular en aquesta causa, va en sentit oposat a la postura del fiscal, que recentment ha reclamat el sobreseïment de la causa en considerar que, en cas que existira algun delicte en la tramitació per a la construcció del circuit, aquest estaria ja prescrit.

La jutgessa instructora, en canvi, ha rebutjat aquesta tesi i advoca per continuar la investigació contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i altres exalts càrrecs del Consell.

next