Diari La Veu del País Valencià
Actors i guionistes demanen més pressupost perquè À Punt puga dinamitzar el sector audiovisual valencià

VALÈNCIA. L’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i Escriptors De l’Audiovisual Valencià (EDAV) reclamen més pressupost per a À Punt després de constatar com “ha minvat bastant” la quantitat de treball encarregat el 2019 per a produir ficció i doblatge, mentre s’emeten “sèries de fa més de deu anys durant mesos per la manca de nous productes”.

Actors i guionistes recorden en un comunicat conjunt que l’any passat van començar les emissions de la radiotelevisió pública valenciana, fet que el sector va rebre “amb molta il·lusió i molt de treball durant uns mesos”.

Això sí, al seu judici, els 55 milions inicials del 2018 eren “insuficients” i el Consell “no va fer cas” a la petició de la directora, Empar Marco, de 69 milions com a mínim per a “dinamitzar realment l’audiovisual i millorar l’oferta”.

Enfront d’aquesta xifra, els actors i guionistes valencians destaquen els pressupostos d’altres televisions autonòmiques com la catalana, que disposa de 231 milions d’euros; Andalusia, que en té 163; la basca, amb 134; la gallega, amb 170, i la madrilenya, amb 80 milions d’euros.

Més enllà dels comptes, el 2019 constaten “com la quantitat de treball encarregat per a produir ficció i doblatge ha minvat bastant respecte a l’any anterior”, amb la qual cosa “el sector està patint de nou una baixada en el nombre de contractacions”.

“Podria ser una factoria de treball”

Per contra, AAPV i EDAV reivindiquen que el sector audiovisual valencià “podria ser una factoria de crear llocs de treball, donant treball a actors, directors, guionistes, tècnics, productors, estudis de doblatge, etcètera”. I, per tot això, exigeixen als partits del Botànic que incrementen el pressupost de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en les quantitats mínimes reclamades.

Les dues associacions professionals recorden els principis de la Llei valenciana 6/2016 del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat: “Fomentar la producció de continguts audiovisuals i promoure la creació digital i multimèdia i la difusió com a aportació al desenvolupament de la indústria cultural i audiovisual valenciana”.

Paral·lelament, un altre dels punts que recull la norma és “contribuir a la creació d’ocupació, a la dignificació professional dels treballadors del sector públic i privat de l’audiovisual valencià i a la dinamització econòmica de la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa