Les persones denunciades per HazteOir a València s'acullen al dret a no declarar davant del jutge

La seua advocada defensa que la protesta contra el bus misogin era "legítima" i que els fets no es poden considerar delicte
11 juliol 2019 17:32h
Organitzacions com Alerta Solidària, l'Assemblea Feminista de València, el col·lectiu Lambda i València Sense Mordassa han mostrat el seu suport a les tres persones denunciades. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les tres persones del moviment feminista i LGTBIQ+ denunciades per HazteOir per protestar contra l'autobús que va intentar entrar el passat 5 de març a València s'han acollit aquest dijous al seu dret a no declarar al jutjat d'instrucció número 18 de la ciutat.

Segons l'advocada de les activistes, Maria Josep Martínez, la protesta contra el bus d'HazteOir era "legítima" i entenen que la intenció de l'entitat a l'hora de plantejar la denúncia és "clarament política" i que els fets no es poden considerar delicte.

Un dels activistes denunciats, Fran Pardo, ha afirmat que els qui haurien d'estar assegudes declarant com a acusades són "aquelles persones que humilien la dignitat de les persones LGTBI i, especialment, de les dones víctimes de la violència masclista". 

En la seua opinió, "no pot ser normal que l'any 2019 hi haja un autobús circulant per les ciutats negant la problemàtica de la violència masclista, negant els drets de les persones LGTBI i fins i tot, com va passar l'any 2017, negant l'existència de les persones trans".

En l'exterior de la Ciutat de la Justícia de València s'ha celebrat una concentració de suport a les activistes, en la qual, segons els convocants, la Policia Nacional ha identificat una trentena de persones que estaven mostrant la seua solidaritat amb les denunciades.

Organitzacions com Alerta Solidària, l'Assemblea Feminista de València, el col·lectiu Lambda i València Sense Mordassa han mostrat el seu suport a les tres persones denunciades. 

L'autobús, il·lustrat amb missatges misògins, va ser immobilitzat per l'Ajuntament de València perquè incomplia ordenances municipals i la normativa de trànsit. HazteOir va respondre amb una denúncia contra el consistori, l'alcalde Joan Ribó i algunes de les activistes que van mostrar el seu rebuig al bus.

next