Activat l'avís groc per pluges i tempestes per a aquest dissabte

El Centre de Coordinació d'Emergències ha elevat l'alerta a taronja en punts del litoral de València
7 setembre 2019 10:37h
Segons informa l'Aemet, s'han produït ruixats d'intensitat forta durant aquesta matinada. / EFE 

VALÈNCIA. El País Valencià està en avís groc de nivell màxim per ruixats i tempestes ocasionals, que poden ser localment fortes durant la jornada d'aquest dissabte, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia. Així mateix, el Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat la preemergència per pluges nivell taronja en el litoral nord de València.

L'avís groc romandrà actiu en el litoral nord de la demarcació d'Alacant, en el nord i litoral de la de València i en l'interior sud de la de Castelló. Hi haurà intervals nuvolosos amb ruixats i tempestes ocasionals, localment fortes.

Segons informa l'Aemet, s'han produït ruixats d'intensitat forta durant aquesta matinada, especialment en alguns punts de la demarcació de València i Alacant. De fet, a la comarca de l'Horta i a la ciutat de València, les pluges han sigut especialment fortes.

Quant a les temperatures, aquest dissabte es registraran pocs canvis excepte alguns descensos localitzats durant el dia a l'interior.

En concret, Elx (el Baix Vinalopó), Dénia (la Marina Alta) i Oriola (el Baix Segura) tindran una temperatura màxima de 28 graus i mínimes de 20, mentre que a la ciutat d'Alacant els termòmetres oscil·laran entre els 27 i 21 graus.

Tant Castelló de la Plana com Vinaròs (el Baix Maestrat) arribaran als 27 graus, amb mínimes de 19 i 16 graus, respectivament. La temperatura més fresca de la jornada serà la de Morella, on el mercuri pot baixar fins als 8 graus.

Així mateix, les màximes es mantindran entre els 26 i 24 graus en la demarcació de València. A Requena (la Plana d'Utiel) i Ontinyent (la Vall d'Albaida), els termòmetres baixaran fins als 14 i 15 graus, respectivament.

next