Diari La Veu del País Valencià
Acció Ecologista Agró penja una pancarta al Parc del Gulliver de València per a oposar-se a la ZAL

VALÈNCIA. El col·lectiu Marfull Acció Ecologista Agró, dins de la campanya València no està en venda, ha penjat aquest dijous, 9 de maig, una pancarta per a mostrar la seua oposició a la ZAL i donar suport a la manifestació que tindrà lloc el dia 11 d’aquest mes, a les 18 hores, al Parterre de la ciutat de València i a la qual ja s’han adherit més de 130 col·lectius.

El lloc escollit per a l’acció d’Acció Ecologista Agró ha sigut el Parc del Gulliver, situat a l’antic riu del Túria, un lloc que “serveix com a al·legoria per a reivindicar la lluita de la societat civil contra els gegants de l’especulació urbanística”, ha indicat l’associació en un comunicat. “En l’actual context de canvi climàtic, l’acció convida a la reflexió ja que se situa rodejada de xiquetes i xiquets, els hereus del model de ciutat que construïm en l’actualitat”, ha afegit.

La pancarta de ‘NO a la ZAL’ “visibilitza l’oposició social a un projecte anul·lat per la justícia en diverses ocasions i que ara es tornarà a portar als tribunals gràcies a una estratègia de finançament col·lectiu de la Plataforma Horta és Futur No a la ZAL”, han explicat. El micromecenatge ha obtingut més de 14.000 euros i reclama la paralització del Pla Especial amb la intenció de recuperar aquesta zona estratègica per a València com a connector entre el Parc Natural del Túria i l’Albufera a través de la ciutat.

Horta és futur NO a la ZAL, junt amb altres 30 col·lectius de l’àrea metropolitana de València, s’ha unit la campanya València no està en venda que entén que “tant la destrucció del territori com les lluites en defensa de l’habitatge són dues cares de la mateixa moneda: el tractament del territori i de l’habitatge com una mercaderia i no com un bé comú”.

Aquesta campanya unitària té com a objectiu lluitar contra la gentrificació dels barris i l’especulació de l’habitatge, així com aturar els projectes urbanístics en marxa que “pretenen destruir més territori, com és el cas del Pla Especial de la ZAL en La Punta, l’ampliació de la V-21 o el PAI de Benimaclet”, ha recordat el col·lectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa