Acciona, Siemens i Duro Felguera, adjudicatàries d'obres del Corredor Mediterrani per valor de 70 milions

Els treballs ferroviaris han d'estar acabats en dos anys
26 abril 2019 19:07h
Adif va licitar les obres el gener. / ARXIU

VALÈNCIA. Acciona, Siemens i Duro Felguera s'han adjudicat sengles contractes d'obres de construcció i de subministraments per a escometre la instal·lació d'un tercer carril en un tram del Corredor Mediterrani entre València i Castelló de la Plana.

El grup que presideix José Manuel Entrecanales i la multinacional alemanya s'encarregaran dels treballs de plataforma, via i electrificació per a instal·lar el tercer carril en el traçat del Corredor entre Sagunt i Castelló de la Plana. A més, construiran vies d'apartat entre València i Castelló de la Plana, i adaptaran la infraestructura per a trens interoperables de mercaderies de 750 metres de longitud entre València, Sagunt i Castelló.

Les dues empreses tindran dos anys per a escometre tots aquests treballs, segons va informar Adif, firma promotora i adjudicatària del projecte. En paral·lel, Duro Felguera s'ha fet amb el contracte de subministrament i transport d'aparells de via per a escometre aquests treballs per un import de 30,11 milions.

A més, la companyia promotora i gestora de les infraestructures ferroviàries ha acordat traure a concurs obres de millora i electrificació de la línia convencional entre Salamanca i Fuentes de Oñoro 6,60 milions, i la construcció de la nova estació de rodalia d'Albal (l'Horta Sud) per altres 6 milions.

next